Kizárta a frakcióból egyik képviselőjét a Jobbik

2012. április 25. 15:52

A Jobbik szerint Endrésik Zsolt parlamenti, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők a párt megosztására törekedtek, amihez segítségül hívták „az áruló, esküszegő Pősze Lajost és a balliberális hvg.hu hírportált is”. A párt a három politikust képviselői mandátumokból is visszahívta, és etikai eljárást kezdeményezett a pártból való kizárásuk érdekében.

2012. április 25. 15:52

A Jobbik képviselőcsoportja szerdán titkos szavazással kizárta a frakcióból Endrésik Zsolt országgyűlési képviselőt – írja közleményében a párt. Az indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők „önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal a párt megosztására törekedtek, melyhez segítségül hívták az áruló, esküszegő Pősze Lajost és a balliberális hvg.hu hírportált is”. A Jobbik országos elnöksége ezért szerdai ülésén a három politikust tisztségeiktől megfosztotta és tanúk maghallgatása után képviselői mandátumukból is visszahívta őket egyhangú szavazásokkal, valamint etikai eljárást kezdeményeztek a pártból való kizárásuk érdekében.

Erre azt követően került sor, hogy a képviselőtársak megismerték Endrésik Zsolt írásos védekezését, aki ugyanakkor személyes megjelenési kötelezettségének nem volt hajlandó eleget tenni a képviselőcsoport szerdai ülésén. „Miközben a teljes magyar politikai garnitúra és a hazai sajtó nagy része a Jobbik ellehetetlenítésére szövetkezetett, az országos elnökség nem tűrheti, hogy a soraink között bárki csúsztatásokkal és szemenszedett hazugságokkal, a velünk ellenséges személyekkel és médiumokkal közösen igyekezzen ellentéteket szítani a szervezeten belül, elárulva ezzel a párton belüli bajtársiasság eszméjét” – áll a közleményben.

Endrésik Zsolt a párt borsod megyei elnöke és a párt teljes megyei elnöksége április közepén mondott le. A hvg.hu akkor azt írta, hogy információik szerint az Endrésik Zsolt vezette testület „így akarja a pártvezetés (elsősorban Vona Gábor elnök és Szabó Gábor pártigazgató) tudomására hozni, hogy elegük van a párt alelnökéből, Szegedi Csanádból.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. április 25. 21:55
"Kizárta a frakcióból egyik képviselőjét a Jobbik Biztosan nem égett elég gyorsan az általa felgyújtott eu-s zászló.
HSL
2012. április 25. 19:41
ideje lenne felfogni, hogy a jobbik a vona-novák-szegedi triumviátus megélhetési vállalkozása, ne akarjon más belepofázni a bizniszbe
korona
2012. április 25. 19:02
Csak a JOBBIK az, amelyik ezt megteszi! Ha valaki aláírta az eskü szövegét, amely tartalmazza kizárásának lehetőségét is, akkor mielőtt pártja ellen tenne valamit, vegye kézbe és újra olvassa el. Melyik másik párt ilyen egyenes, gerinces, igaz, mint a JOBBIK? A JOBBIKon kívül minden párt, minden tagja megélhetési politikus = abból élnek, és nem is rosszul, hogy bizonyos pártnak tagjai. CSAK A JOBBIK !!!
Silvio
2012. április 25. 18:29
Bár mindenképpen nagy veszteség, hogy pont a Jobbik legerősebb megyéjében oszlik a párt. És mivel Endrésiknek Borsodban többsége volt ez a veszteség hatványozottabb. Vas megy nem számítana. Jó ha megmaradnak harmadik erőnek, érzésem szerint a legerősebb ellenzéki párt címkét bukták, de nem csak emiatt, ez csak további megerősítés. Kben a miskolci időközi is mutatja, ahol az MSZP jócskán rájuk vert és a Jobbik rovására erősödött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!