Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

FT Deutschland: Stabilitást hozhat az IMF-megállapodás

2012. április 27. 08:26

A Financial Times Deutschland szerint az IMF-megállapodás stabilitást hozhat a magyar gazdaságpolitikába. A német lap szerzője a jegybanktörvény kapcsán megszületett kompromisszumról szóló cikkében kiemelte, hogy a piacok azonnal reagáltak a fejleményre.

2012. április 27. 08:26

Benjamin Dierks a jegybanktörvény kapcsán megszületett kompromisszumról szóló cikkében kiemelte, hogy a piacok azonnal reagáltak a fejleményre. A Financial Times Deutschland szerzője beszámolt a forint erősödéséről és a részvénypiac növekedéséről. Arra is kitért, hogy a 10 éves futamidejű kötvények hozama is csökkenést mutatott. Hangsúlyozta, hogy Magyarország az EU keleti részének legeladósodottabb országa, mely a recesszió szélén áll. Dierks megállapította, hogy az IMF-hitelkeret nagyobb stabilitást hozhat a magyar gazdaságpolitikába. Felidézte, hogy 2008-ban Magyarország volt az első tagállam, amely segítséget kapott az IMF-től.

A cikkíró a feltételekről megjegyezte, hogy félő volt, hogy a magyar kormány beavatkozik a jegybank kamatpolitikájába, de végül nem küldenek képviselőt a Monetáris Tanács üléseire. A vitatott fizetéscsökkentést jóvá hagyta az EU – idézi a német gazdasági lap írását a Médianéző. A bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi biztos felmentése miatt indított bírósági eljárások kapcsán Dierks idézte Viviane Reding nyilatkozatát, aki hangsúlyozta, hogy itt az európai jogról van szó.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. április 27. 10:02
Ha nem csinálták volna január óta a cirkuszt akkor már előrébb tartanánk.
tarackos
2012. április 27. 09:52
"FT Deutschland: Stabilitást hozhat az IMF-megállapodás" Nyilván stabilan nem fogják vezetni a kezét...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!