Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Döntenek a kórházak államosításáról

2012. április 23. 07:52

Az Országgyűlés hétfői ülésén dönt a jelenleg még önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe vételéről, továbbá a kormány új személyszállítási törvényjavaslatáról is. A képviselők az ülésnap végén a gyöngyöspatai eseményekről készült bizottsági jelentést tárgyalhatják.

2012. április 23. 07:52

A parlament ülése a megszokott menetrend szerint 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyet az interpellációs időszak követ. A határozathozatalok során elsőként a kulturális örökség védelméről szóló törvényt módosíthatja a Ház, a változtatással a nagyberuházásokkal összefüggő régészeti feltárások alapvető szabályait írná újra a kormány.

Ezt követi az a zárószavazás, amely alapján az önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe kerülnek május elsejével. Az állam így összesen 53 intézménynek válna tulajdonosává, fenntartójává, míg további 14 intézmény esetében magát a szolgáltatót nem venné át az állam, csak az intézmények által az átvett feladat ellátásához használt, bármilyen jogcímen használt önkormányzati ingó- és ingatlanvagyon kerülne az államhoz.

A képviselők döntenek a kormány személyszállítási szolgáltatásokról szóló javaslatáról is, amelyben egyebek mellett egységes menetrend, valamint jegy- és bérletrendszer bevezetését kezdeményezik. A kabinet a közösségi közlekedés hosszú távú és kiszámítható finanszírozásának megteremtését várja az ellenzék által sokat támadott előterjesztéstől.

A szavazások után az úgynevezett egyenruhás bűnözés folyamatát feltáró eseti bizottság jelentéséről kezdődhet összesen 4 óra 20 perces időkerettel rendelkező általános vita. A kormányoldal és az ellenzék így 130-130 percben fejtheti ki véleményét a testület állásfoglalásáról, amelyek összegzése szerint a Jobbik és a Jobbikhoz köthető szervezetek tudatosan állítottak elő közbiztonságilag instabil helyzetet a Heves megyei Gyöngyöspatán. A bizottság szerint az LMP és a hozzá köthető jogvédő szervezetek politikai hisztériakeltésre használták a Jobbik által mesterségesen előidézett társadalmi feszültséget az ország uniós soros elnöki tisztsége alatt.
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hőhe
2012. április 23. 19:09
Kjenci ! Te már le vagy csekkolva vörös majom! http://images.uncyc.org/hu/thumb/2/25/Paranthropus_boisei.jpg/450px-Paranthropus_boisei.jpg nextfan vagy ?-) Hm ?
Felebarát
2012. április 23. 11:43
az egy dolgo , hogy a korhát az állam kezében van, de legalább a működést bizza már menedzserekre... és akkor nem lesz jaj, saajnos, nem úgy sikerült a műtét, és hát sajnos, esélye nincs jogi útra terelni, és holnap is műt az a doki...
Viktus
2012. április 23. 10:32
Cumi lesz itt akár állami akár önkormányzati kézben lesznek ... sajnos. "Kilóg a posztkommunizmus A Fidesz nemzetmentő és rendszerváltó retorikája mögül egyre nyilvánvalóbban lóg ki az aktívakat kétségbeesetten sarcoló, de az öregségi nyugdíjasokat az utolsó véréig védő, ízig-vérig posztkommunista politika. És csakúgy, mint a korábbi kormányok esetében, a posztkommunista politika a Fidesz vezényletével sem vezet sehová. A folyamatos sarcolás a szürkegazdaság növekedéséhez, ezen keresztül pedig a már eleve kettészakadt gazdaság további szétválásához vezet. A hazai vállalkozónak ugyanis így, újabb és újabb, ráadásul egyre bonyolultabb adók mellett esélyük sincs versenyképesen termelni vagy szolgáltatást nyújtani. Közben a külföldi befektetőket meglehetős szisztematikussággal ijeszti el a kormány jogalkotásnak nevezett voluntarizmusa. Még csak sejteni sem lehet, hogy ki fog itt százezrével (vagy akár tízezrével) munkahelyeket teremteni." http://velemenyvezer.blog.hu/2012/04/23/internet-_es_telefonado_a_velunk_elo_elmultnyolcev
kjkj945
2012. április 23. 09:41
Ez is egy bohockódás. Az önkormányzati is állami, csak az önkormányzatok külön-külön kapják a zsozsot az állambácsitól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!