Több ezer lengyel jön március 15-re

2012. március 09. 08:55

Különvonattal és buszokkal március 15-re lengyelek érkeznek Budapestre, hogy kiálljanak Orbán Viktor politikája mellett.

2012. március 09. 08:55

Több ezer lengyel utazik Budapestre, hogy részt vegyen a március 15-i ünnepi menetekben. A Nagy utazás Magyarországra címmel meghirdetett akciót a független Gazeta Polska hetilap klubjai szervezik, a résztvevők nagy része különvonattal, de sokan buszokkal, repülővel, illetve személyautóval is érkeznek. Tomasz Sakiewicz, a hetilap főszerkesztője az MTI-nek csütörtökön elmondta, a Varsóból Budapestre induló hétszáz helyjegyes különvonatra majdnem minden jegy elkelt. Hangsúlyozta, több tucat busz is indul lengyel városokból, ezért óvatos becslések szerint is kétezer lengyel érkezésével számolhatnak Budapesten, de a szervezők ötezer fő jelentkezésére is felkészültek.

Az utazás szervezői külön honlapot indítottak a résztvevők számára, amelyen egyebek közt a budapesti rendezvények részletes programját is bemutatják. Varsóban úgy tudják, hogy a Nemzeti Múzeumnál a lengyelek nevében a lap főszerkesztője szólal majd fel, és lengyel művészek is fellépnek. Sakiewicz az MTI-nek megerősítette, hogy a lengyel delegációt a magyar parlamentben is fogadják a hivatalos ünnepségek előtt. Az utazás fő szervezője szerint a lengyelek a magyar Civil Együttműködési Tanácskozással (CET) nyilatkozatot írnak alá a civil szervezetek együttműködéséről. A Gazeta Polska magyar nyelvű számot is tervez kiadni a március 15-i nemzeti ünnepre.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megyer
2012. március 09. 15:17
Ez a szélsőségesen gyűlölködő bolsevik maria.blog.hu-t a provokatívan hazug címével miért kellett idebiggyeszteni? Nem lett volna elég maga a hír? Magyargyűlölőkből, lengyelgyűlölőkből van elég az itt kommentelők közt is, nem hiszem, hogy a mandiner importra szorulna belőlük.
megyer
2012. március 09. 15:03
Csak a kommunista időkben próbálták meg a magyarokat a lengyelek ellen hangolni, hála Istennek csupán igen átmeneti sikerrel. Ám ezek az ösztönök még ott működnek miklósgáboraink zsigereiben.
nyugalmazott tanár
2012. március 09. 14:52
Az előző Békemenet hivatalosan közzétett létszámához (400 ezer, de szerintem ennhél is több) most még néhány ezer lengyel barátunk is eljön. Nagy szeretettel és barátsággal várjuk őket. Egymás mellett álltunk a történelem többi viharában is, egymás mellett a helyünk. Szeretünk Lengyelország! Lengyel-magyar két jóbarát, együtt harcol, s issza borát. Míg a balliberális a sarki korcsmában hótrészegre kábítja magát a gyűlöletében.
nyuggközgazda
2012. március 09. 14:40
Néha bíráltam én is Orbánt (pl. az egykulcsosért) de őszinte és bátor nemzeti elkötelezettségét tisztelem, és (le) sajnálom azokat, akik a lengyelek baráti gesztusát csak Orbánellenes szemüveggel tudják nézni és ilyen ellenszenvvel fogadják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!