Parlamenti vitanapot kezdeményez az LMP

2012. március 13. 12:08

Az állambiztonsági múlt feltárásával kapcsolatosan kezdeményez parlamenti vitanapot az LMP. A párt azt szeretné kideríteni, hogy miért nem nyilvánosak még mindig az ügynökakták.

2012. március 13. 12:08

Az LMP politikai vitanapot kezdeményez az állambiztonsági múlt feltárása ügyében. Schiffer András elmondta: a vitanapon azt próbálnák meg felderíteni, hogy az elmúlt húsz évben miért vallott kudarcot minden olyan kísérlet, amely az aktanyilvánosságot célozta meg.

Hozzátette: emellett foglalkoznának azokkal a rendszerváltás időszakában kialakult morális tehertételekkel, igazságtalanságokkal, amelyeket húsz éve cipel magával a magyar demokrácia. Kérdésre példának az 1989 utáni privatizációs folyamatokat említette.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sneé Péter
2012. március 14. 12:29
Noha ellenzékben szűkös a cselekvési lehetőség, végre tenni kellene valamit, nemcsak vitázni, tárgyalni, beszélni.
bini
2012. március 13. 15:27
OK. Az LMP akkor azt is mondja meg, hogy hogyan is gondolja, mivel nincs olyan anyag meg lista amit követelnek. Egy van akivel mindenki élhet, hogy saját aktáját kikéri és ha akarja nyílvánoságra hozza azt. Mivel a rendszer müködtetőinek dokumentjei nincsenek összegezve és rendszerezve így elöszőr 4000 méter élére álított iratott kellene feldolgozni, hogy egyáltalán listákat és neveket lehessen nyílvánosságra hozni.Mire ezzel végeznének, már történészekké lenne a terep, ami nem is annyira a nevek, hanem a mechanizmusa lenne a fő feladata természetesen a meghatározó döntéshozok megnevezésével. Ha esetleg az LMP azzal állt volna elő, mint más országban is történt (lengyel, cseh, román), hogy minden közszereplőnek és állami alkalmazottnak akik döntési poziciókban vannak nyílatkozni kéne, s ezek után célzottan az átvilágitás megtörténik, és ha kiderül az érintettség akkor azt nyílvánosságra lehet hozni. Ahhoz, hogy az lmp-s javaslat megvalósúljon ahhoz minimum 300-400 emberből fellállított aparátus kellene, hogy rendszerezzék az íratokat hogy használhatok legyenek, mivel az egyszerü eset, hogy az mszmp aparátusának és a függettlen pártitkári hálózatban főállásba dolgozók a diktaturát üzemeltetők nevét megtudjuk, de a fedetteket akkor sem tudjuk meg, ami lényegileg röhögnek a markukba. Gondolom, hogy az embereket kevésbé érdekli húsz év után az, hogy neveken csámcsogjon és beinduljon a találgatás, hogy melyik név kit fed, hanem az, hogyan éli át a válság viharait. Az lmp elterelő hadmüvelettel a kisemberek nyomorúságán akkar politikai hasznot húzni és nem a lényekről beszél, mert akkor talán a saját családjával kellene kezdeni és öszintén feltárni szerepüket 19 óta magyarország történetében.
Felebarát
2012. március 13. 14:13
az lmp csapkodja a fideszes nagyon magasan repülő labdákat...és az még mindig csak pattog és jra lecsapják
tarackos
2012. március 13. 13:51
Meglátjuk mit lépnek a kádár rendszer örökségének hordozói, a narancsok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!