Orbán: Csak az ismeri pontosan a fehéret, aki a feketét is

2012. március 19. 12:59

A miniszterelnök szerint a közép-európai országok tudják, milyen a demokrácia, mert ismerik a diktatúrát.

2012. március 19. 12:59

Orbán Viktor Sali Berisha albán kormányfővel folytatott tárgyalása után sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mindig érdeklődve hallgatja a demokráciára tett megjegyezéseit azoknak, akik sosem éltek diktatúrában, neki azonban „a demokráciáról vallott gondolatok elsősorban azok szájából fontosak, akik végigélték a diktatúrát” – mondta.

Orbán szerint a fehér pontos jelentését csak az ismeri, aki tudja, milyen a fekete. Hozzátette: a közép-európai országok tudják, milyen a demokrácia, mert tudják, hogy milyen a diktatúra, „és ezen belül is az egyik legbrutálisabb diktatúrát éppen Albánia szenvedte el”. Orbán Viktor egyúttal sürgette, hogy Albánia minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen. Sali Berisha egyebek mellett arról beszélt, hogy erősíteni kell a két ország gazdasági és oktatási kapcsolatait.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. március 20. 07:12
a fehér a tisztaság jelképe...ami minden szint magában foglal, szóval nem elég a feketét ismerni, hanem az összeset,,,bár a feketét, nem is kell ismerni a fehérhez...
Korhely
2012. március 20. 07:05
Szegény, öregecske, szenilis Orbán. Ő akarja kioktatni Európa vezető hatalmát arról, milyen volt a szocialista éra? Merkel német kancellár és az új államfő is a volt NDK-ban élte le élete túlnyomó részét. Igazi demokraták és nem azért, mert minden nap tízszer elmondják, mekora hősök voltak... Szerencsétlen felcsúti böszme!
farkatlan kutya
2012. március 20. 03:23
félrebeszélsz nyomikám. maradj inkább a focinál.
=nessuno=
2012. március 19. 22:01
Albánia....jó irányba nyitunk. Németországban, Olaszországban sosemvolt diktatúra ugye? Az NDK is micsoda demokratikus,baráti állam volt...Merkel sem ott élt, csak Orbánnak volt sanyarú gyerekkora.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!