NOL: Titokban készítették elő a Kossuth tér letarolását

2012. március 16. 11:27

Egy nappal a jogerős engedély kiadása előtt nyújtották be a Kossuth téri 76 fa és 480 négyzetméter cserje kivágásáról szóló kérelmet – írja pénteken a Népszabadság. A lap szerint a letarolásról előzetesen szinte senki sem értesült.

2012. március 16. 11:27

Egy nappal a jogerős engedély kiadása előtt, február 23-án nyújtották be a Kossuth téri fák kivágására vonatkozó kérelmet – írja pénteken a Népszabadság. Így elvileg egy nap alatt elvégezték a területi szemlét, a szakértői „bejárást”, megírták a határozatot, és lemondott fellebbezési jogáról az állami tulajdonban lévő budapesti Kossuth tér vagyonkezelője, az Országgyűlés Hivatala is, hogy a határozat jogerőre emelkedjen. Az  V. kerületi önkormányzat még aznap megkapta a határozatot.

A lap megjegyzi: bár a 76 fa és 480 négyzetméter cserje kivágásáról szóló határozat 5 napos fellebbezési jogot is tartalmaz, az engedélyt csak a beadványozó és az irattár kapta meg, így nem lehetett kérdéses az ügy kimenetele. A Népszabadság az Országgyűlés Hivatalától kapott dokumentumból azt is megtudta: a hatóság a Kossuth tér környékén lakókat sem tekintette ügyfélnek, így február 28-ról 29-re virradóra őket is meglephette, hogy letarolták a zöldterületet.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. március 16. 14:24
Miért hazudik mindig a nolla? Már több mint fél éve benne volt különböző hirekben az átépítés terve.
Papuska
2012. március 16. 14:18
És ráadásul milyen szép lesz! Ezek meg fognak pukkadni. Mikor sikerült belesni a kerítés mögé, már látni lehetett, hogy a hazavesztő, nemzetáruló Károlyi is eltűnt, remélhetőleg elfoglalta a helyét Kun Béla, Sztálin, Lenin és a többi hasonló elvtárs szobrai között.
drieno
2012. március 16. 13:25
tekintve, hogy a terv a tér szinte teljes aláaknázása mélygarázsokkal, azért lehetett sejteni, hogy a növényzettel problémák lesznek de legalább a bolond grófot eltüntetik onnan, ahol semmi keresnivalója fel kéne ajánlani belgrádnak, biztos örülnének neki, de a bukarestieknek is van mit megköszönniük
cutcopy
2012. március 16. 13:08
"A lap szerint a letarolásról előzetesen szinte senki sem értesült." Ugyan, a NOL a kormányváltás óta már vagy húsz miniszterváltásról értesült, kizárt hogy erről nem tudtak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!