Németh: Nem lehet különbséget tenni a totális diktatúrák között

2012. március 18. 17:35

Nem lehet különbséget tenni a nácizmus és a kommunizmus között, mert ez a kettős mérce kikezdi az európai integráció értékalapját – fogalmazott Németh Zsolt államtitkár.

2012. március 18. 17:35
A Külügyminisztérium államtitkára szerint nem lehet különbséget tenni a különböző totális diktatúrák, így a nácizmus és a kommunizmus között, mert ez a kettős mérce kikezdi az európai integráció értékalapját. Németh Zsolt vasárnap, a Budapesten rendezett Esterházy János-emlékünnepségen a felvidéki magyar mártír politikust Raoul Wallenberg svéd diplomatához hasonlította, rámutatva arra, hogy mindketten embereket mentettek a nemzeti szocializmustól, majd a szovjet szocializmus áldozatai lettek.
 
Az államtitkár szerint Esterházy János és Raoul Wallenberg sors- és missziótársak voltak, kettejük élete, vértanúsága a XX. századi totális rendszerek, a különböző szocializmusok összefüggésének mementója. Élettörténetük tükrében érthetetlen, miként engedheti meg magának bárki, hogy elvitassa a nácizmus és a kommunizmus egy tőről fakadását, összefüggését és egyforma embertelenségét – fogalmazott Németh Zsolt.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2012. március 19. 09:00
Valóban nem lehet különbséget tenni, ha politikailag korrektek akarunk lmaradni. Sőt, immár törvénybe is ütközik megkérdőjelezni e tragédiák jelentőségét, relevanciáját, mértékét. De a kommunizmus legalább 10-szer annyi áldozatot követelt, és üldözöttjei átlagpolgárok, kulákok, hazafiak voltak, míg a nácizmus az általa alsóbbrendűnek tekintett elemeket, idegeneket, zsidókat, antifasisztákat, honoszexuálisokat, stb. üldözte, egyebek mellett, tehát ezek a diktatúrát nem voltak egyenlőek.
Feyszáll
2012. március 19. 01:57
http://www.youtube.com/watch?v=gA6OOervSAk
Alef
2012. március 18. 22:57
Nem az a kérdés, hogy lehet-e különbséget tenni, hanem, mi a faszért kell összemosni?
Zokni
2012. március 18. 22:48
Az államtitkár a politikai fogalmak értelemhamisító leegyszerűsítését követi el. Az a célja, hogy a saját rezsimjét ne lehessen sem jobbról, sem balról kiindulva megkérdőjelezni. Ráadásul ebbe még Európa "egységét" is veszélyeztetve láttatja, hogy ne tűnjön fel a kemény ÖNÖS érdek. A lényeget tekintve ugyanezt csinálja Orbán is, amikor KINT azzal "érvel", hogy "...ha nem hagytok, akkor majd jön a Jobbik. Most ÉN vagyok a bástya, a Nyugat védelmezője...". Erre hivatkozva viszont megvalósítja a szélsőjobb programját. Ja: meg a sajátját is. Csak annak egyetlen pontja van: "minél tovább hatalmon maradni..." Visszatérve az "államtitkárra"*: kedves dolog, amikor egyesek a fizetésük kedvéért minden értéket kidobnak az ablakon... Meg a szép nyakkendőért, állami kocsiért, sofőrért. És még csak nem is korpás a hajuk... *Az idézőjel annak szól, hogy inkább Orbán titkára ő is... Hú, és hány ilyen van még...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!