Nem száll rá az LMP kezdeményezésére az MSZP

2012. március 12. 10:59

A szocialisták támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését, de aktivistákkal nem segítik őket, mert nem akarják, hogy úgy tűnjön, rátelepednek az akcióra.

2012. március 12. 10:59

Török Zsolt szerint nem az MSZP-nek, hanem az embereknek fáj az, hogy miközben az emberek béremelésére nincs pénz, önreklámra van. Mintegy 620 ezer ember bérkompenzációjára lenne elegendő az az 5 milliárd forint, melyet a kormány önfényezésre fordít – mondta el Az MSZP szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában. Arra a felvetésre, hogy az MSZP-kormányok idején is jelentős összegeket fordítottak ilyen célra, azt válaszolta: tanultunk a hibáinkból, nem erre kell költeni elsősorban. 

A Szolidaritás hétvégi tüntetésével kapcsolatban, ahol a mozgalom egyik vezetője az alaptörvény elégetésére szólított fel, Török azt mondta: elfogadhatatlan tartják az új alaptörvényt, mert szerintük az egy pártalkotmány. Hozzátette ugyanakkor, hogy az megsemmisíthető jogi úton, nem biztos, hogy az égetés a legmegfelelőbb forma. A műsorban reagált arra is, hogy Tóth Imre, az éhségmenetben résztvevő kohász, „mocskos tetű”-nek nevezte Orbán Viktort ugyanezen tüntetésen. A politikus szerint Tóth Imre mindig karakánul fogalmaz, az MSZP részéről ilyen kijelentések nem hangzanak el. Szerinte van indok a kormány elzavarására, de nem jelzők kellenek, hanem megoldási javaslatok.

Beszélt arról is, hogy támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését, Hozzátette azonban, hogy ha aktivistákkal is segítenék az aláírásgyűjtés, akkor az lenne a vád, hogy az MSZP rátelepszik az akcióra. Annak kapcsán, hogy a Fidesz kezdeményezésére ma ötpárti megbeszélést tartanak lesz a pártfinanszírozásról, azt mondta: csak az EU-nak szóló színjáték, hogy a Fidesz együtt akar működni, miközben az embereket megnyomorító döntéseket már meghozták. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. március 12. 14:57
A szocialisták támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését, de aktivistákkal nem segítik őket, mert nem akarják, hogy úgy tűnjön, rátelepednek az akcióra. Ezzel a nyilatkozattal már nem csak "úgy tűnik". Együtt vannak a fiúk...
anticonstitutionnelle
2012. március 12. 11:30
Nem, mert amihez az elmúlt évekbe belenyúltak abból tuti bukta volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!