Martonyi: Magyarországnak érdeke, hogy az unió jól működjön

2012. március 06. 19:53

A külügyminiszter szerint a magyarság érdekelt abban, hogy az Európai Unió jól működjön, hogy az áruk, a szolgáltatások, a tőke, és ami a legfontosabb, a személyek szabadon mozogjanak.

2012. március 06. 19:53

Martonyi János szerint Magyarország, a magyarság érdekelt abban, hogy az Európai Unió jól működjön, hogy az áruk, a szolgáltatások, a tőke, s ami a legfontosabb, a személyek szabadon mozogjanak. A külügyminiszter a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Nemzetközi Szabadegyetem című rendezvénysorozatának első meghívott vendégeként beszélt erről kedden a baranyai megyeszékhelyen.

 
A tárcavezető Magyarország külpolitikája ma és holnap című előadásában azt mondta, ahogy az egész világban, úgy az Európai Unióban is magas fokú a bizonytalanság, s egyes vélemények szerint két út áll az unió előtt: vagy a széttöredezés, a bomlás, a dezintegráció, vagy a fiskális, gazdasági válság által kiváltott erősödés.
 
Martonyi János azonban úgy véli, a lehetőségek száma nem kettő, hanem több azt illetően, hogy milyen sors vár az EU-ra. Mint hozzátette, akárhogyan is alakul a jövő, Magyarországnak komoly érdekei fűződnek az unió egyben maradásához, erősödéséhez.
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. március 07. 09:21
Ha annyira érdeke Magyarországnak a személyek szabad mozgása, akkor ugyan miért akarják röghöz kötni a képzett munkavállalókat? Csak nem mert nem bírja Magyarország az EU-n belüli bérversenyt?
sky.net
2012. március 07. 08:20
agrártámogatások nagy része hol a köt ki ? a magyarok 99 százaléka észere sem veszi , sokkal inkább a földbirtokos réteg ...martonyi elvtárs privatizációs bűntársai hát rohadjál meg martonyi , a a kémutató szemét aljas maszopból lett fideszes fajtársaiddal együtt csak üzleti, hatalmi érdeket ismertek önző rohadt egónácik vagytok , piszkos szemét hazaáruló mocskok
korona
2012. március 07. 05:53
Egy zsidó mondja meg, hogy mi a magyarság érdeke? (Bemásolt írás) A cseh államfő szerint nem hasznos az Európai Unió 2012. március 6. 22:39:02 A cseh államfő szerint az Európai Unió nem hasznos Európa számára, mert a kontinensnek egy másfajta integrációra lenne szüksége. "Az Európai Unióba szervezett Európa hatalmas problémákba keveredett. Ez az intézmény nyilvánvalóan nem hasznos Európa számára. Európának egy másfajta integrációra lenne szüksége. Mindenekelőtt teljesítményre és hatékonyságra, nem pedig egy gyámkodó államra, amely elkedvetlenítően hat az európaiakra" - állítja Václav Klaus a héten megjelenő új könyvének előszavában, amely a cseh elnök honlapján már olvasható. "Nemrégiben olvastam egy szép elemzést a Római Birodalom végéről, s benne azt a mondatot, hogy +A rómaiakat elvakította saját felsőbbségi érzésük+. Úgy érzem, hogy pontosan ez érvényes a mai európaiakra is. Európa már nem akar sokat dolgozni, és védelmezni saját énjét. Európa már a posztindusztriális, posztmilitarista és posztproduktív korban akar élni, bár ez nem lehetséges" - vélekedik Klaus. Idézi A. W. Mitchell amerikai szerző megjegyzését, miszerint Európa egy "új Habsburg-Európává változik, az egykori birodalom minden problémájával együtt". Az europesszimizmusáról ismert cseh államfő úgy látja, hogy Európa maga tehet problémáiról. "Európa a Nyugat szélsőséges példája, amely szintén arról akarja meggyőzni önmagát, hogy rendkívüli, és példaként szolgálhat a világ maradék része számára. Arról győzködi magát, hogy kívülről érik támadások - a múlt században előbb a nácizmus, majd a kommunizmus, most pedig a militáns iszlám részéről. Ha eltekintünk az első kettőtől, amelyek egyértelműen európai gyökerűek, nyilvánvaló, hogy a valódi veszély a 21. században is újra belülről érkezik. A Nyugat kezdi elveszíteni önmagába vetett hitét, anélkül pedig a dolgok egyszerűen nem mennek" - fejti ki a cseh elnök. Václav Klaus "Kilencedik év" című új kötete az államfő 2011-ben elhangzott beszédeit és írásait gyűjtötte egybe, s ünnepélyes bemutatására szerdán kerül sor Prágában. Forrás: MTI
Mystes
2012. március 06. 20:27
Ha már Martonyi is arról beszél, hogy az uniónak egyben kell maradnia, akkor biztos vége. Mert amikor még jól állt, akkor nem kellett ilyeneket mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!