LMP-s ülősztrájk a Sándor-palotánál

2012. március 30. 10:56

LMP-s aktivisták elfoglalták a Sándor-palota főbejáratát. Állításuk szerint addig maradnak, amíg Schmitt Pál le nem mond.

2012. március 30. 10:56

Pénteken 10 óra körül Dorosz Dávid országgyűlési képviselő több LMP-s és nem LMP-s aktivista társaságában elzárta a Sándor-palota főbejáratát. Sátrakat állítottak fel, és ülősztrájkba kezdtek, amelyet addig folytatnak, amíg Schmitt Pál köztársasági elnök le nem mond hivataláról. Vannak álló demonstrálók is, ők táblákat tartanak a többiek mögött. Ezeken többek között a „következmények nélküli ország”, valamint a „Ha te maradsz, mi is” feliratok olvashatók. Közvetlenül az épület bejáratánál két aktivista egy három méter hosszú transzparenst feszített ki, amin egymás alatt olvashatóak az „Ország”, illetve „Orbán” szavak, mellettük lényegesen nagyobb betűkkel a „szégyene” felirat.

Dorosz Dávid újságíróknak azt mondta, hogy Schmitt Pál doppingolt, mások munkájával doppingolta fel a karrierjét, ezért méltatlanná vált a köztársasági elnöki posztra, ezért itt az ideje, hogy lemondjon, illetve Orbán Viktor számára itt az idő, hogy „eltakarítsa Schmitt Pált, akit ő rakott a köztársasági elnök pozícióba”. Leszögezte, addig maradnak, amíg Schmitt Pál nem mond le vagy Orbán Viktor meg nem teszi a megfelelő lépéseket. Arra a felvetésre, hogy a kormányfő nem mondathatja le az államfőt, azt felelte, hogy a köztársasági elnök a Fidesz vezető politikusa volt, a Fidesz választotta államfővé és azt gondolja, nem kell ecsetelnie, hogy Orbán Viktor mekkora befolyást tud gyakorolni a Fidesz politikájára. 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2012. március 30. 18:54
Sengen csúszva macerás lesz megközelíteni azt a győr-mosni birtokot, ahol azt a 250 szürkemarhát, rackát kiéheztette a tartójuk....állítólag az LMP különleges figyelmet fordít az ilyen zöld dolgokra, mert kis párt, olyan fontos programokkal, amik igenis fajsúlyosak a mai ökogazdálkodásban. Lásd a hasonló testvérszervezeteket, a programjaikat, elhivatottságukat s azt a tényt, hogy mint ellenzéki párt, szavazataikkal nem tudják megdöngetni, csak a szponzorok kapuját. Az ország dolgaiban, a gazdaság talpraállításában mi a nagyobb munka, a segítség? Ott ülősztrájkolni, lánccal, vagy anélkül, ahol a döntés úgysem rajtuk múlik, vagy ott bábáskodni, ahol visszaéltek a hatalmas állami támogatással és állatok százait pusztították hanyagságból el. Ez utóbbival jobb hírnevet, népszerűséget szerezhetnének, ülősztrájkjuk pedig csak visszatetszést kelt. Olyan fölösleges balhé. Nem ettől lesznek európaiak. Nem beszélve arról, hogy berregő hónapokban (az r betű benne van a hónap nevében) nem szabad a földre ülni. Egy életre nyavalyát szereznek maguknak.
scotsman
2012. március 30. 13:23
Kár hogy nincsenek már karhatalmisták akik 10 perc alatt összeszednék és elbeszélgetnének ezekkel a ráérős kis pöcsökkel!!
chinasky
2012. március 30. 12:39
robot-honfitársaim. minek véditek Pált, aki totálisan leégetett titeket. teljesen fölösleges. hadd menjen bassza meg. majd jön egy másik. higgyétek el, hogy ez nektek nem használ. ne legyetek full hülyék.
Soma
2012. március 30. 12:34
Majd Bartus vernyákol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!