Kiteszik a magyar helységnévtáblákat a Felvidéken

2012. március 01. 15:28

Érsek Árpád közlekedésügyi államtitkár kérésére már csütörtökön elkezdi kihelyezni a kétnyelvű helységnévtáblákat a szlovák útkezelő vállalat a Híd tájékoztatása szerint. A legelsőt Párkányban teszik ki.

2012. március 01. 15:28

Érsek Árpád közlekedésügyi államtitkár már januárban tárgyalt a szlovák útkezelő vezetőjével, majd február 16-án levélben ismét felszólította őt a táblák kihelyezésére – írja a  bumm.sk. „Nem tartom korrekt lépésnek, hogy politikai pártok kampány céljából önkényesen magyar nyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki, ezért kértem az útkezelő vállalatot a kétnyelvű helységnévtáblák mielőbbi elhelyezésére” – mondta a politikus. A törvény értelmében 2010. július 1-ig kellene feltüntetni a települések magyar nevét.

 
Az első magyar nyelvű helységnévtáblát Párkányban teszik ki március 1-én, csütörtökön. Pénteken Gyerken, március 6-án Ógyallán, március 10-én pedig Diószegen helyezik ki a táblákat.
 
A magyar helységnévtáblák hiányára a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom többször felhívta a figyelmet, de az MKP politikusai és civilek több megmozdulást szerveztek az ügyben az elmúlt hónapban.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. március 01. 20:39
Hehe. Álmodozz, kisfiam.
Wendriner
2012. március 01. 18:54
Erik a Lócitrom Nem hiszem hogy normális vagy
Királyvizet Károlyira
2012. március 01. 17:35
az egyszerű tót álampolgár meg majd leszedi, lefesti stb. ott tudják, mit jelent és hogyan kell nemzeti érdeket védeni s meri is tenni a hétkönapi tót is
Antigoné
2012. március 01. 17:29
Helyes,hogy kihelyezik a kétnyelvűeket, azzal viszont nem értek egyet, hogy a magyar nyelvűeket politikai kampány céljából rakták ki. Már régen a felvidéki politikusok - például az államtitkár úr! - közreműködésével meg kellett volna tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!