Készek megegyezni a vízművek külföldi befektetői

2012. március 01. 13:31

Kész megegyezni a fővárosi önkormányzattal a Fővárosi Vízművekről a francia Suez Environnement és a német RWE, azonban elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák. Tarlós István csütörtökön az m1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: a legkívánatosabb megoldás, hogy sikerüljön megegyezni a Fővárosi Vízművek befektetőivel.

2012. március 01. 13:31

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen határozott arról, hogy Tarlós István főpolgármester felmondhatja a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel 1997. április 11-én létrejött szindikátusi- és menedzsmentszerződést, szerződésszegés miatt.

A Fővárosi Vízművek részvényeinek negyede jelenleg a francia Suez Environnement Hungária Kft. és a német RWE Hungária Kft. tulajdonában van. A két cég közleményben úgy reagált: a szerződést mindig tiszteletben tartották, annak előírásait a két társaság a legapróbb részletekig követte és elismerten magas színvonalú szolgáltatást nyújtott. Mint írták, a befektetők a szerződés módosításáról vagy megszüntetéséről már azelőtt tárgyalásokat javasoltak, hogy a főváros elküldte volna utolsó értesítését. A két társaság leszögezte: készek megegyezni a fővárossal, de elvárják, hogy jogaikat és befektetéseiket tiszteletben tartsák.

Tarlós István csütörtökön az m1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: a legkívánatosabb megoldás, hogy sikerüljön megegyezni a Fővárosi Vízművek befektetőivel; amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros. Közlése szerint úgy néz ki, a szerződést a befektető elég komolyan megsértette, tehát elvileg fennáll a felmondás lehetősége.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. március 01. 21:31
viktor megmondta nem lesz moratorium..most mit nem ertetek
Felebarát
2012. március 01. 18:06
http://www.youtube.com/watch?v=89TAsGkSDhM&feature=youtu.be itt soha termőföldet nem fognak vásárolni :D
dr.Kvasztics Fedor
2012. március 01. 17:42
A Suez Environnementtől még Párizs városa is visszavette a vízműveket. Vajon miért?
durrbele
2012. március 01. 17:13
Azért azon elkéne gondolkodni hogy miért ennyire drága nálunk a vizdíj amikor viznagyhatalom vagyunk? Valamennyi víznek alanyi jogon kellene járni.Hiszen a nélkűl nincs élet.Várom mikor kell a levegőért is fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!