Bűnösnek találták a Magyar Nemzet újságíróját

2012. március 28. 15:36

Személyes adattal való visszaélés miatt két év próbaidőre bocsátotta a Magyar Nemzet (MN) újságíróját a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon. A vizsgálatot Hunvald György kezdeményezte.

2012. március 28. 15:36

Személyes adattal való visszaélés miatt két év próbaidőre bocsátotta a Magyar Nemzet (MN) újságíróját a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon. A pótmagánvádat benyújtó Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester a Népszavának azt mondta, a Magyar Nemzet, illetve az újságíró visszaélt személyes adataival, amikor 2010-ben az azóta elsőfokú ítélettel zárult ingatlanügyben keletkezett nyomozati iratokat hozott nyilvánosságra.

A Népszava felidézte: a MN Hunvald lehallgatott telefonbeszélgetéseit közölte ismeretlen forrásra hivatkozva. Hunvald ekkor feljelentést tett, de néhány hónappal később megállapították: nem történt adatkezelés. A politikus ezt követően Jóri András adatvédelmi biztoshoz fordult. Ezúttal az ügyészség is elismerte, hogy adatkezelés történt, de nem tartotta indokoltnak a nyomozás folytatását, mondván: ezzel nem érte komoly érdeksérelem Hunvaldot – olvasható a Népszava online felületén.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!