Az LMP választ vár a javaslatukat nem támogató képviselőktől

2012. március 22. 15:18

A Lehet Más a Politika levelet küldött azoknak az egyéni mandátumot szerzett országgyűlési képviselőknek, akik nem támogatták az ügynöklisták elérhetővé tételét.

2012. március 22. 15:18

Az LMP levélben fordul azokhoz az egyéni mandátumot szerzett országgyűlési képviselőkhöz, akik nem támogatták az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatuk tárgysorozatba vételét. Hajdu Mária, a párt választmányi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: területi szervezeteik a Schiffer András által beterjesztett javaslat tárgysorozatba vételét február 20-án elutasító egyéni országgyűlési képviselőket keresik fel. A még a héten kiküldött levélben a többi közt arra várnak választ: a képviselő miért akadályozta meg az állambiztonsági múlt megismerésének lehetőségét, és miért tartja fontosnak, hogy zsarolható politikusok rendelkezhessenek a magyar múlt megismeréséről.

Hajdu Mária megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesznek több mint húsz évvel a rendszerváltás után sincs koncepciója arról, mit kellene tennie a törvényhozásnak az aktanyilvánosság ügyében. Szerinte, ha az iratok nem lesznek nyilvánosak, azt kell feltételezni: a magyar politikai elit hazudik arról, hogy mit csinált a rendszerváltás előtti években. Az európai kultúra alapja, hogy az árulás nem elfogadható – fejtette ki a tájékoztatón Kukorelly Endre országgyűlési képviselő, aki maga is a megfigyeltek között volt, hozzátéve: a kérdés tisztázásában huszonkét éves késésben van a magyar politikai elit. Moldován László VII. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő azt kifogásolta, hogy bár a Katalizátor Iroda nevű szamizdat kiadó tagjaként egészen biztosan a megfigyeltek között volt egykor, többszöri érdeklődésére mindig azt a választ kapta, hogy nincs róla akta. Így máig nem tudja, ki és mit jelentett róla.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommo
2012. március 22. 18:24
Amúgy meg kedves fideszes képviselők, ezt hívják szopásnak.
nyugalmazott tanár
2012. március 22. 16:18
A képviselők ott állnak a szőnyeg szélén és jelentik az LMP-nek, hogyan is gondolják: ellentmondanak a liberális pártutasításnak? Demokrácia! Hova lettél? Ezek még az elemi játékszabályok látszatára sem adnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!