Az albán miniszterelnökkel tárgyal Orbán

2012. március 18. 15:03

Sali Berisha albán kormányfőt hétfő délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a Kossuth téren, majd a két miniszterelnök az Országházban folytat megbeszélést.

2012. március 18. 15:03

Orbán Viktor kormányfő hétfőn megbeszélést folytat Budapesten Sali Berisha albán miniszterelnökkel. A Miniszterelnökség közlése szerint az albán kormányfőt délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a Kossuth téren, majd a két miniszterelnök az Országházban folytat eszmecserét.

 
Orbán tavaly júniusban találkozott az albán kormányfővel, amikor a magyar EU-elnökség jegyében szervezett nyugat-balkáni körút keretében Albániába látogatott. Tiranában tárgyalást folytatott Sali Berishával, és előadást tartott a Tiranai Egyetemen. Orbán Viktor európai érdeknek nevezte, hogy Albánia mielőbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, amelyhez magyar támogatást ígért.
 
Albánia 2006 óta az Európai Unió társult országa, 2009 áprilisában kérte felvételét az EU-ba.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. március 19. 23:10
Úgy látszik a követendő példa Albánia lesz. Tőlük még lehet tanulni az életszínvonalat illetően. Bár már nem is vagyunk olyan messze.
Honfi-fi
2012. március 19. 02:44
Semmi komoly, csak elosztották azt a 3 láda lőszert, ami a 2 ország hadseregéből még megmaradt.
Pirosz-szka
2012. március 18. 19:40
Az alábbi hírt kommentálók pikírt megjegyzésére felhívnám azért a figyelmét az albán főmuftinak! ....mert én ilyen jó vagyok! :) http://www.origo.hu/nagyvilag/komment/20120318-elhunyt-a-magyarbarat-tongai-kiraly.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1
Rücsök
2012. március 18. 18:01
Talán arra számít Kedves Vezetőnk, hogy az albánok vesznek állampapírt, vagy kölcsönt adnak? Csak nehogy kokikkal és sallerokkal kezdjen!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!