Vádat emeltek Kolompár Orbán ellen

2012. február 13. 13:44

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emeltek Kolompár Orbán ellen. Azzal gyanúsítják, hogy négymillió forintot fizetett ki egy soha el nem készült felmérésért.

2012. február 13. 13:44

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának kiskunmajsai elnöke ellen. A vádirat szerint K. O. elsőrendű vádlott, aki ügyvezető igazgatója, egyben önálló cégbejegyzésre jogosult képviselője volt a kiskunmajsai székhelyű „A Cigányság Foglalkoztatásáért” Szolgáltató Közhasznú Társaságnak, 2006-ban pályázatot kívánt benyújtani az illetékes minisztériumhoz erdőművelő közmunkaprogram támogatása céljából. A pályázat előfeltétele volt egy felmérés készítése, amely konkrétan felméri és megnyeri a programba bevonható, elsősorban kisebbségi munkanélküli személyeket.

Az elsőrendű vádlott a felmérés elkészítésére megbízást kötött egy balassagyarmati gazdasági társaság képviselőjével, a másodrendű vádlottal, ám a megbízott gazdasági társaság a szerződésben vállalt feladatokat nem végezte el. Ennek ellenére teljesítésigazolások nélkül kiállított számláira Kolompár bruttó négymillió-nyolcvanezer forintot fizett neki. A megbízott gazdasági társaság képviselője, a másodrendű vádlott az utolsó számla kiegyenlítésekor átadott az elsőrendű vádlottnak egy részletes szociológiai tanulmányt, mely a Nógrád megyében élő cigányságról készült. Kolompárt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint tettest, míg a másodrendű vádlottat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint bűnsegédet vádolja az ügyészség.

Kolompár Orbán és társai ellen már 2009-ben indult három ügy egyesítésével büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon, amely jelenleg is folyik.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2012. február 13. 23:14
Jól megtanulta a gazdáitól hogyan kell csinálni. Az a szomorú hogy ennyi év elteltével még mindig szabad lábon van.
Bertorelli
2012. február 13. 16:18
Van rá egy fogadásom, ha jogerősen elítélik, az Brüsszelben téma lesz, sőt lehet, hogy "kirendelnek" a kormányból valakit, akinek magyarázkodnia kell. El kell magyarázni, hogy egy rovott múltú roma származású elitélt, újra megszegte a törvényt, a csalás, sikkasztás nálunk kimeríti a btk-t, és nagyon sajnáljuk, hogy cigányról van szó, de le kell sittelnünk... Még mi kérünk elnézést. Hol vagyunk!!????
Giulio
2012. február 13. 15:10
Elöször le kellene csukni, aztán irány Kanada!
tunde04
2012. február 13. 14:37
jááájj! mit fog ehhez az eljáráshoz szólni Neelie Kroes? free kolompár!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!