Újabb tizenhét egyházat ismerhetnek el

2012. február 10. 12:43

A törvényben rögzített 14 mellé további 17 felekezetet javasolhat egyházi elismerésre az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága.

2012. február 10. 12:43

További 17 felekezetet javasolhat egyházi elismerésre az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága a parlamentnek az MTI értesülése szerint. A bizottság a tervek szerint pénteken dönt az országgyűlési előterjesztésről.

Amennyiben a bizottság előterjesztésére az Országgyűlés módosítja a törvényt, úgy egyházként ismerik el a következő felekezeteteket: Magyarországi Metodista Egyház, Magyar Pünkösdi Egyház, Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyház, Erdélyi Gyülekezet, Hetednapi Adventista Egyház, Magyarországi Kopt Ortodox Egyház, Magyarországi Iszlám Közösség, Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezetek, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, az Üdvhadsereg Szabadegyház - Magyarország, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, Magyarországi Jehova Tanúi Egyház. Emellett öt buddhista vallási közösségeket: a Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, a Magyarországi Karma - Kagyüpa Buddhista Közösség, a Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház és a Gyémánt Út Buddhista Közösség.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karika
2012. február 17. 07:18
Szörnyű dolog, hogy odáig jutott ez az ország, hogy egy országgyűlésnek kell arról döntenie, hogy mely vallási közösségek legyenek egyházak. Az állami támogatásokkal kapcsolatban: Én személy szerint megvonnám az összes egyháztól az állami támogatást. Vannak olyan egyházak, akik eddig sem, meg ezután sem fognak egy fillér állami támogatást sem igénybe venni az államtól - ők nincsenek benne a jelenlegi elismert egyházak között. Van köztük olyan is, melynek főiskolája is van Magyarországon - amely szintén egy fillér állami támogatás nélkül üzemel és ezután is úgy fog.
Senye Péter
2012. február 10. 17:21
De Gaulle szerint képtelenség olyan országot kormányozni, ahol kétszázötvenhat fajta sajtot állítanak elő. Mit szólt volna 360 egyházhoz?
novara
2012. február 10. 14:39
És tovább dübörög az egyházbiznisz. Mert,hogy ennyi egyház legyen a listán,annak az oka is biznisz...
wartog
2012. február 10. 14:32
Hát ha elsőre a Hitgyüli, a lila zászlajával beférhetett, akkor még másik kétezer egyház is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!