MNO: Priuszos az Egyenlítő blog alapítója

2012. február 15. 22:13

Az MNO értesülései szerint két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték jogerősen Németh Gábort, az Egyenlítő Blog alapítóját, a Societas volt budapesti alelnökét még 2009-ben – derült ki egy másik ügy iratismertetésekor.

2012. február 15. 22:13

Még 2009-ben jogerősen 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Németh Gábort, az MSZP-közeli Egyenlítő blog alapítóját bankkártyával való visszaélés miatt – mondta el a MNO-nak Marton Zsolt szombathelyi alpolgármester ügyvédje. Minderre a Marton kontra Németh rágalmazási ügy iratismertetésén derült fény, mivel a nyomozó hatóságoknak kötelező az érintett személy korábbi cselekményeit összegyűjteni. Az ügyvéd elmondta, hogy a bankkártyával való visszaélést 2006-ban követte el az elítélt. A rendőrség a MNO-nak megerősítette, hogy Némethnek van priusza, de bővebb tájékoztatást nem adott. 

A Westindex közli a szombathelyi alpolgármester közleményét, miszerint Németh Gábort a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság 2009. szeptember 3. napján jogerőre emelkedő, 7.B.II.56/2009/10. számú ítéletével a Btk. 313/C. § (1) bekezdésébe ütköző és az (5) bekezdés szerint minősülő hamis vagy hamisított készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával különösen nagy kárt okozó – azaz ötvenmillió forintot meghaladó – csalás bűntette, valamint a (7) bekezdésbe ütköző és minősülő hamis vagy meghamisított, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz megszerzésével elkövetett vétség miatt halmazati büntetésként 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Németh Gábor nemcsak az Egyenlítő blog (korábban az Egyenlítő TV) szerzője, hanem az MSZP ifjúsági szervezetének, a Societasnak is volt budapesti alelnöke, valamint a szervezet VII. kerületi elnöke. Az MNO az üggyel kapcsolatban kereste Némethet, de eddig nem sikerült elérni.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
melak
2012. február 16. 14:33
http://egyenlito.blog.hu/2012/02/16/kozlemeny_1675692 "A tegnapi nap folyamán, a jobboldali sajtóban valótlan állítások jelentek meg velem kapcsolatban. Az állításokra reagálva közlöm, hogy nincs priuszom. Ezt bizonyítandó a napokban kikérem az erkölcsi bizonyítványomat, amelyet nyilvánosságra hozok. A hírt közlő médiumokat helyreigazításra kérem, illetve amennyiben ezt nem közlik, megteszem a szükséges jogi lépéseket. "
tarackos
2012. február 16. 08:33
Na, még egy bűnöző szoci. Szerencsére már csak egy blogger. Még mindig jobb mint Várhegyi aki priusszal ad tanácsot az adófizetők pénzén...
Robinzon Kurzor
2012. február 16. 07:01
Na, látom közben suttyomban ki lett egészítve a poszt. Így már kerekebb a sztori, de azért fog még ez alakulni szerintem. Az érintett a bevált gyakorlat szerint a lényegről kussol majd, aztán valami mással próbál majd visszatámadni.
cutcopy
2012. február 16. 06:34
"Priuszos az Egyenlítő blog alapítója" Nem győzik egyenlíteni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!