Megtámadták az afganisztáni magyar tábort

2012. február 24. 15:09

Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt az afganisztáni Baglán tartományi fővárosban, Puli-Humriban. A tüntetők élén állóknak sikerült behatolniuk a szögesdróttal elzárt tábor területére. Egy afgán életét vesztette. A magyar katonák felkészültek arra, hogy szükség esetén a tábor védelmében fellépjenek.

2012. február 24. 15:09

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntető afgán tömeg pénteken megtámadta a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban, melynek biztonságáért a német hadsereg felel. A tüntetőknek sikerült behatolniuk a szögesdróttal elzárt tábor területére. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget. Egy afgán életét vesztette.

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy tüntetés zajlik a magyar PRT-tábor előtt, amelyen jelenleg afgán katonák próbálják biztosítani a rend fenntartását. A magyar katonák felkészültek arra, hogy szükség esetén a tábor védelmében fellépjenek.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vahur
2012. február 25. 06:53
Semmi keresni valónk amerika mocskos háborúiban!
bsandor
2012. február 24. 17:44
Nem kell nekem a Coca Cola,sem rágógumi..a katonák igen..s Drezdát is egyben látni..
bsandor
2012. február 24. 17:38
Hozzuk haza a honvédeinket...
3M..
2012. február 24. 17:19
Azért tudjátok hogy mivé válik az aki könyvet éget! Mit keresünk mi ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!