Március 15-ig igényelhető az adók utáni bérkompenzáció

2012. február 08. 10:01

Legkésőbb március 15-ig nyilatkozhatnak a közszférában dolgozók arról, kérnek-e bérkompenzációt a 2011. és a 2012. évi adó- és járulékváltozások hátrányai miatt. Az üzleti szférában a munkáltatók jelezhetik az igényt.

2012. február 08. 10:01

Legkésőbb március 15-ig nyilatkozhatnak a közszférában dolgozók arról, kérnek-e bérkompenzációt - írja a Hír24 a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye alapján. Az elfogadott kormányrendelet értelmében a közszférában és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél 2012-ben a nettó kereset nem csökkenhet akkor sem, ha a 2011. és a 2012. évi adó- és járulékváltozások egyébként hátrányosan érintik a munkavállalókat.

A nyilatkozatot folyamatosan lehet benyújtani, de akinek február 15. után érkezik be a kérelme, annak e havi bérében még nem jelenik meg a kompenzáció összege - írja a portál. Ezt a végső határidőig benyújtott kérelemmel visszamenőlegesen is megszerezheti az alkalmazott.

Az üzleti szférában az állami bérkompenzációt igénylő munkáltatóknak, azt kell közölnie, mely dolgozóinál mennyivel kell megemelni a bért. Az elvárt béremelést elmaradása büntetést vonhat maga után.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmonk
2012. február 08. 14:43
Ezek szerint ha valakit mondjuk március végén felvesznek ugyanolyan beosztásba egy meglévő közszolga mellé, akkor az újnak kisebb lesz a fizuja, mert lekéste a határidőt?
novara
2012. február 08. 11:35
A közszférában kötelező,az üzleti szférát,elmaradás esetén,büntethetik. Központi nagy Brávó! Dögöljön meg,aki vállalkozik. Döglik is:Nokia,Malév,Malév-beszállitók,stb.
Csigorin
2012. február 08. 11:12
Azt nem ertem mi a fasznak errol nyilatkozni? Azt hiszik lesz majd aki kalandvagybol azt mondja hogy: bocs, nekem nem kell, eleg lesz ennyi is?
Pirosz-szka
2012. február 08. 11:04
Ja, a lényeget meg majd' elfelejtem! "Az elvárt béremelést elmaradása büntetést vonhat maga után." Na, az üzleti szférában nem tudja kigazdálkodni a dolgozó béremelését a munkáltató, bűnhődni nyilván nem óhajt, következésképp utcára kerül a munkavállaló. Nem egy, nem kettő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!