Létrejött a „Baloldali Kerekasztal a Változásért”

2012. február 16. 21:51

Baloldali társaságot alapított a Thürmer-féle Munkáspárt, a Schmuck Andor vezette Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Zöld Baloldal és az MSZP – állítja a Népszabadság. A szerveződés az ország problémáira keres majd megoldást, és „valódi, komoly és érdemi munkát” akar végezni.

2012. február 16. 21:51

Hivatalos partnerségi megállapodás nélkül, ideológiai alapon hozták létre saját kerekasztalukat a baloldali pártok – tudta meg a Népszabadság. A „Baloldali Kerekasztal a Változásért” elnevezésű együttműködés alapjait – amely a NOL megjegyzése szerint várhatóan nem a BKV, hanem BAKA rövidítést használja majd – csütörtök délután tették le hivatalosan egy Kossuth téri kávézóban.

A Népszabadság úgy tudja, az új baloldali kerekasztal megalapítói között a Thürmer Gyula-féle Magyar Kommunista Munkáspárt, a Vajnai Attila nevével fémjelzett Munkáspárt 2006, a Kapolyi László és Schmuck Andor által irányított Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a korábban Tamás Gáspár Miklós, most Trasciatti Attila ügyvezető elnök szervezte Zöld Baloldal, illetve a Magyar Szocialista Párt szerepel. Az MSZP partnerségi szándékát Balogh András elnök-helyettes tolmácsolta, de jelezte azt is: tájékoztatja az ügyről a párt elnökségét.

A BAKA elsődleges célja, hogy Magyarország problémáira érdemi megoldásokat találjon. Az egyesülés bárki számára nyitott, ahhoz a későbbiekben akár magánszemélyek is csatlakozhatnak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TCmATIC
2012. február 17. 11:25
A fidesz is összeszedett minden szart a jobb oldalon, most ezt akarja az MSZP a balon. Csak az MSZP-nél nagyobb lesz a normális emberek lemorzsolódása. A fidesznél ez nem volt probléma, hiszen normális ember ott soha nem is volt.
peninsulavaldes
2012. február 17. 09:08
Na még csak ez hiányzott! Van itt elég baj ezek nélkül is.
tarackos
2012. február 17. 09:05
„valódi, komoly és érdemi munkát” Sci-fi...
balbako_
2012. február 17. 08:35
Az EU leképzése. Kommunisták és posztkommunisták gyülekező helye. Csakhogy ezek a pártok sohasem voltak demokratikusak - oh!- és főleg nem baloldaliak. Az utolsó baloldali párt a Szociáldemokrata Párt volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!