Kovács Zoltán: Ne legyen kettős mérce!

2012. február 23. 12:24

Az államtitkárral a lengyel Gazeta Polska hetilap készített interjút Magyarország és az EU viszonyáról.

2012. február 23. 12:24

Nem könnyű megbirkózni a nem racionális és nem pragmatikus támadásokkal, viszont az EU intézményei és az egyes tagországok között fellépő problémákat pragmatikus módon kellene megoldani – mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár a Gazeta Polska független lengyel hetilapnak adott interjúban. Az államtitkár fontosnak tartja, hogy ne legyen kettős mérce: „ami természetes Nyugat-Európában, az Közép-Európában is legyen ugyanolyan természetes”. A régióval kapcsolatban kitért arra, hogy „külön figyelmet igényelnek a térség problémái”, hiszen a kommunista múlt sok olyan megoldatlan kérdést hagyott hátra, amelyeket azonnal orvosolni kell.

A magyar kormány nemzetközi megítélése kapcsán „szervezett nyomásgyakorlásról” beszélt. Azt mondta, szégyenletesnek tartja, hogy az ország ellen irányuló támadásokat hazai, ráadásul „hamis provokációk” fokozzák. Hangsúlyozta, „a történelem arra tanít, hogy a hazánkra kifejtett nyomás végül mindig segített abban, hogy kiegyenesedjünk”. Az államtitkár nagyra értékelte, hogy lengyelek kormányzati és privát szinten is kiálltak Magyarország mellett. Kiemelte, hogy a lengyel kormányfő „nagyon jól tudja, mivel szembesülünk most”, és hozzátette, a magyarok is szolidárisak maradnak a lengyelekkel. Baráti gesztusnak nevezte a magyar termékek lengyelországi támogatását, és helyeselte a lap felvetését egy olyan promóciós akció megszervezéséről, amely megismertetné a lengyelekkel a magyar árukat.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. február 23. 23:17
""""Az államtitkár fontosnak tartja, hogy ne legyen kettős mérce: „ami természetes Nyugat-Európában, az Közép-Európában is legyen ugyanolyan természetes”."""" Zolikám! Ezt szeretnénk!!!! Meg tudod mondani, hogy melyik nyugat-európai országban "divat" az, hogy a független bíróság egyik meghatározó vezetőjének házastársa a kormányzó párt EU-s képviselője és mellesleg a kinevező pártvezető családbarátja?
=nessuno=
2012. február 23. 22:56
Ne legyen kettős beszéd...
balbako_
2012. február 23. 12:58
Egy választással előttünk járnak. Náluk már kirohadt a posztkommunista baloldal, nálunk még tart az agóniája, s mint tudjuk az agónia nem szép. Most éppen maga alá rondít az ápolatlan beteg, még nézni is rossz, nemhogy szagolni.
balint60
2012. február 23. 12:58
Igen, elég a "kettős mércészésből", Igen, elég az összeesküvés elméletekből, Igen, elég a másokra mutogatásból, Igen, elég a "nyomják Krahácsot!" mentalitásból! És végképp elég a valósággal való szembenézés helyetti beszéd és a saját felelősség alóli folyamatos kibújásból! Tiszta és igaz beszédre van szükség, nem demagóg szómágiára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!