Balog: Le akarják járatni Magyarországot

2012. február 14. 08:56

Balog Zoltán interjút adott a Der Standardnak, melyben beszélt a romák részére létrehozott ösztöndíj programokról és a megszigorított törvényekről, amelyek elejét veszik, hogy a gyöngyöspatai események megismétlődjenek. Balog Zoltán elmondta, hogy a volt kommunista vezetők gyerekei és unokái a liberálisokkal összefogva próbálják lejáratni Magyarországot a nyugat szemében.

2012. február 14. 08:56

Balog Zoltán interjújában, amelyet a Der Standardnak adott, kifejtette, hogy önként jelentkezett a kormányban vállalt feladatkörébe. Fontosnak tartja a romák integrációját, az iskolázottságot és a foglalkoztatást, mivel ez biztosítja, hogy a romák is kivegyék részüket a szociális rendszer fenntarthatóságából. Statisztikailag tekintve a roma családokban 2,2 gyermek van a nem roma családokban csupán 1,2 gyermek – mutatott rá. Tíz éven belül minden második gyermek roma lesz Magyarország egyes megyéiben. A romák, a lakosság 8 százalékát teszik ki és a legtöbben nagy szegénységben élnek – mondta az államtitkár, aki az osztrák lapnak kifejtette: a roma fiatalok számára létrehozott ösztöndíj programra 12 000 fiatal jelentkezett, de egyelőre csak 6849 diák tudta megkapni. A munkahelyteremtő program igazából csak rész illetve közmunkát takar, ám ezért a szociális segély dupláját kapják a munkások. Eddig 10 000 és 20 000 között van a számuk azoknak, akik részt vesznek a közmunka programban.

A gyögyöspatai eseményekkel kapcsoltban Balog Zoltán taglalta a törvények szigorítását, amelyek komoly büntetést szabnak ki azokra a személyekre vagy csoportokra, akik egyenruhában a kisebbségek ellen szándékoznának fellépni. A jelenlegi „roma helyzethez” hozzájárult a szocialista ipar összeomlása, amely 1,5 millió munkahely megszűnésével járt. Ezen felül a középosztály is lecsúszott, ami azt eredményezi, hogy rivalizálás van már a szegénységben is. Egy statisztikát alapul véve a magyarok 70 százaléka elutasítja a romákat. Balog szerint ezért is fontosak a felzárkóztató programok, mivel ezt a 70 százalékot nem lehet átengedni a Jobbik táborába.

„A nyugati médiumoknak meg kellene értenie, hogy a rasszizmus az nem egy velünk született jelenség, hanem társadalmi történések eredménye” - így az államtitkár. „Nem a nyugati sajtó a mi ellenségképünk, hanem mi lettünk az ő ellenségképük. Számtalan vita után visszahúzódunk, és azt mondjuk, ők úgysem értenek meg minket.” Balog Zoltán elmondta, hogy a kommunista időkben titokban olvasta a Neue Zürcher Zeitungot és nagyon tetszett neki a sajtó szabad információközlése. Most viszont azt tapasztalja, hogy az akkori kommunisták gyermekei és unokái az állítólagos liberálisokkal összefogva próbálják lejáratni a nyugat szemében azokat az embereket, akik Magyarországon a kommunizmus ellen harcoltak – idézi az interjút a Médianéző.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. február 14. 15:43
"komoly büntetést szabnak ki azokra a személyekre vagy csoportokra, akik egyenruhában a kisebbségek ellen szándékoznának fellépni." Akkor kedves Balog úr, ezzel azt mondja, hogy a kisebbségnek szabad bűnözni, nekik szabad járőrözni (jófiúk), nekik mindent szabad, amit egy magyarnak nem szabad. Nem rasszisták önök egy kicsinykét? Ilyen sehol Európában nincs, hogy törvényileg különbséget tennének állampolgár és állampolgár között! Persze így akarnak benyalni az EU-nak, nehogy odavándoroljon a sok cigány.
JackHárpi
2012. február 14. 14:52
Magyarországot sajnálatosan Matolcsy Kuszaszem, HandóFé Szájer József, Dajcskiafaszom no meg sajnálatosan Orbán Viktor járatta le az elmúlt 4 hónapban Európában! Mazolcsy Kuszaszem aki kiebrudalta az ájemefet majd most kezdi visszakönyörögni! Handó férje Szájer József a tákolmányozásával meg a mostani után lővésével Nelly K-nak! Dajcskiafaszom a linkségével Orbán Viktor a kint is vagyunk bent is vagyunk de megvédjük amit támadunk retorikájával . No meg este NEM , hajnalban NEM-de talán , reggel IGEN mert mi is, délben IGEN-IGEN mert nem kapunk .. No ez a selejt hozzá állás ez járatja le Magyarországot!
liberálzöld.
2012. február 14. 14:02
"a volt kommunista vezetők gyerekei és unokái a liberálisokkal összefogva próbálják lejáratni Magyarországot a nyugat szemében. " És sikerült is nekik! Orbán, Matolcsy, Dajcs (vagy hogy hívják), Pokorni, Navracsics, és társaik. Schmitt-tel karöltve. Éljenek a "a volt kommunista vezetők gyerekei és unokái"!
lazio154
2012. február 14. 13:02
Balog ur ti öltönyben beöltözve tele zsebbel, külföldön tartott érdekeltségeitekkel törtök rá a nemzetre.Azonnal iratkozz ki a keresztény pártból. A fehérgalléros bünözés, visszaélések ellen hozzatok statáriális törvényeket. Elegünk lett belőletek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!