Balog: Engedjünk át 70 százalékot a Jobbiknak?

2012. február 14. 21:37

Tíz év múlva lesznek olyan nagyobb területek Magyarországon, ahol minden második gyermek roma lesz – mondta Balog Zoltán felzárkóztatásért felelős államtitkár a Standardnak. Balog cáfolta, hogy a kormány ellenségként tekintene a nyugati sajtóra. „Ellenkezőleg, mi váltunk az úgynevezett nyugati sajtó ellenségképévé.”

2012. február 14. 21:37

A Der Standard osztrák baloldali lap Balog Zoltán felzárkózásért felelős államtitkárral készített interjút „Átengedjünk-e hetven százalékot a Jobbiknak?” címmel. Balog a lapnak elmondta: ha nem adunk a romáknak rendes munkát és képzést, akkor nem lesz, aki fizesse a nyugdíjunkat. Az államtitkár szerint tíz év múlva lesznek olyan nagyobb területek Magyarországon, ahol minden második gyermek roma lesz. A népesség 7 százalékáról van szó, amely szinte mélyszegénységben él, és ha ez a helyzet robbanáshoz vezet, létrejönnek a szegények és a gazdagok gettói Magyarországon.

„Az elcigányosodás azt jelenti ma Magyarországon, hogy a középosztály egy része szociálisan visszasüllyedt a romákhoz. Rivalizálás van már a szegénységben is” – mondta az osztrák lapnak Balog Zoltán, aki rámutatott, hogy egy felmérés szerint a magyarok 70 százaléka elutasítja a romákat. „Osztozzon az összes párt 30 százalékon és a maradék 70 százalékot engedjék át a Jobbiknak?” Balog szerint a nyugati médiában nem fogják fel, hogy a rasszista előítélet nem egy velünk született tulajdonság, hanem társadalmi folyamatok eredménye. 

Balog Zoltán államtitkár cáfolta, hogy a kormány ellenségként tekintene a nyugati sajtóra. „Ellenkezőleg, mi váltunk az úgynevezett nyugati sajtó ellenségképévé.” Úgy látja: „az egykori kommunisták, valamint azok gyermekei és unokái az állítólagos liberálisokkal fognak össze, s a Standarddal, az NZZ-vel és a Süddeutsche Zeitunggal együtt ágálnak azok ellen, akik 20 évvel ezelőtt Magyarországon a demokráciáért és a kommunizmus ellen harcoltak".

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. február 15. 01:07
http://youtu.be/BMPU3meIWoI nocsak
Viktus
2012. február 14. 22:22
RTL-en most dőzsöl a középosztály egy használt ruha boltba visz egy szerencsést az rtl klub a Házon kívül c. műsorban :D
Erik a Narancs
2012. február 14. 22:07
"„Osztozzon az összes párt 30 százalékon és a maradék 70 százalékot engedjék át a Jobbiknak?”" Dontson a magyar nep ! Ha a magyar emberek ugy dontenek, hogy egy EUn kivuli fasiszta pocegodorben akarnak elni, akkor egy EUn kivuli fasiszta pocegodorben fognak elni. Errol szol a demokracia. Ha a Fidesz csak a Jobbik programjat tudja megvalositani, akkor nincs szukseg a Fideszre, ez egy kis orszag, folosleges ide 2 nagy naci part, eleg egy is.
Viktus
2012. február 14. 22:02
Nocsak járt a kormányból v.ki vidéken? :D a miniszterelnök úrnak is tanácsolhatná mielőtt a nagy házban a középosztály megerősítéséről papol meg a ki mennyi teljesítményt nyújt baromságait löki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!