Tages Anzeiger: Orbán az utcát is elfoglalná az ellenzék elől

2012. január 26. 08:52

Miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni – írja a svájci lap.

2012. január 26. 08:52

Bernhard Odehnal megállapította, hogy miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni. A Tages-Anzeiger publicistája beszámolt arról, hogy hétvégén EU ellenes transzparensekkel és a miniszterelnököt ábrázoló képekkel tüntettek az emberek a kormány mellett. Megállapította, hogy semelyik másik európai országban sem tudna a kormány ennyi szimpatizánst az utcára vinni. Megállapította azt is, hogy a kormány „megtisztította” kritikusaitól az egyetemeket, a hivatalokat és az új választási törvénnyel gyengített az ellenzéken is. Kiszely Zoltán megállapította, hogy a kormány megmutatta az ellenzéknek, hogy az utca nem csak az övék – írja Odehnal, aki cikkében említést tett a nagyobb kormányellenes megmozdulásokról is.

A cikkíró kitért arra is, hogy a kormány a március 15-i nemzeti ünnepre már előre lefoglalta a belváros egyes utcáit. Megjegyezte, hogy a „Milla” ezt nem akarja elfogadni, valamint azt is megjegyezte, hogy Vásárhelyi Mária szerint a Parlament szavazógéppé változott, a média pedig a kormány szócsövévé, ezért az utca maradt az egyetlen nyilvános fórum. Odehnal részletesen beszámolt a Klubrádió bezárása elleni tüntetésről is. Arra is kitért, hogy a kormány támogatottsága ugyan csökken, de ebből az ellenzék nem tud profitálni. Bemutatta az olyan ellenzéki mozgalmakat, mint a Szolidaritás vagy a 4K! és beszámolt arról is, hogy jövő héten Dörner György hivatalba lépése ellen várhatóak megmozdulások. A cikk szerint Csurka István ma már Orbán Viktor mellett mozgósítja híveit – idézi a svájci lapot a Médianéző.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mappa
2012. január 26. 11:03
Szervezett,föleg vidéki megmozdulásokkal am jobboldalnak-legyen fidesz vagy Jobbik-ha kell együtt,ha kell külön de meg kell mutatni magát,mert a manipulálhato,amanipulálást kiváno,,gyermeki értelmü tömeg,azaznépünk nagy többsége számára az erö és eröszak egy és ugyanazon fogalom.Annak fog hinni aki eröt mutat,aki a nyelvén beszél.Nem a szeretehimnuszok,hanem elképzelhetö,kézzelfoghato célok mellett áll ki.
Vizigót
2012. január 26. 10:14
Bernhard Odehnal napi jelentése az Orbánista Viktatúra Országa szörnyűségeiről. Szóra sem érdemes.
tarackos
2012. január 26. 10:07
Ez van. Totális rendszer. Pártállam. Mint a régi szép időkben. János bá neveltjei megmutatják mit tanultak a főnevelőtől. Jó sok komcsiságot...
P.A.
2012. január 26. 09:53
Egyébként tényleg nem értem, miért kellett mindent lefoglalni, semmi értelme és baromi rossz visszhangja lesz. Tipikus fideszkormány-akció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!