Schiffer: Nincs más esély, mint a tiltakozás

2012. január 04. 10:14

Az LMP frakcióvezetője szerint Szijjártó Péter elismerte, hogy nem is törekedtek olyan alaptörvény megalkotására, ami a Fidesz-KDNP-n kívül másnak is elfogadható.

2012. január 04. 10:14

Árulkodó a miniszterelnök szóvivőjének azon mondata, miszerint az ellenzéknek nincs más dolga, mint tiltakozni az alaptörvény ellen – jelentette ki Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az m1 Ma reggel című műsorában. Schiffer szerint Szijjártó elismeri, hogy nem is törekedtek olyan alaptörvény megalkotására, ami a Fidesz-KDNP-n kívül másnak is elfogadható. Schiffer úgy véli, nincs más esély mint a tiltakozás, mert a kormány ebből ért.

Amennyiben 2014-ben felhatalmazást kapnak a választóktól, első lépésben kezdeményezik megváltoztatni azt az abszurditást, hogy az alaptörvény kétharmados többséghez köti az adórendszer módosítását – fogalmazott. A frakcióvezető közölte, Kaufer Virág 2010 áprilisában jelezte azt, hogy a ciklus felénél átgondolja, marad-e országgyűlési képviselő, sajnálja, hogy lemondott mandátumáról. Meglehetősen szuggesztív volt a képviselőnő decemberi munkája, hitelesen képviselte a párt álláspontját az éjszakába nyúló parlamenti ülésnapon, a munka törvénykönyve kapcsán – mondta Schiffer. Az élőláncos tiltakozással kapcsolatban úgy fogalmazott, az LMP-sek alávetették magukat a rendőri intézkedésnek, vállalták a polgári engedetlenség következményeit.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2012. január 04. 16:03
SCHIFFER MÁR AZ MSZP-SZDSZ MAGASLATAIBAN JÁR HAZUGSÁG TERÉN. sZIJJÁRTÓ NEM AZ ELLENZÉKRŐL, HANEM ELLENZÖKRŐL ÉS DEMONSTRÁLOKRÓL BESZÉLT. Más különben Schiffer ur és frakciója, valamint Mesterházy ur és frakciója megtagadta az alkotmányozást, így semmi erkölcsi alapja nincs alkotmányozási folyamatokról megszólalni. Őnként zárták ki magukat, szerintem politikai megfontolásból, hogy lehessen a kormányt támadni ország-világ elött.
Nick:Hornby
2012. január 04. 10:50
Egyszer volt ez a Schiffer szimpatikus nekem, mikor a Zöld Pardont védte ügyvédként a be nem engedett roma szórakozni vágyó fiatalokkal szemben.
Julismama
2012. január 04. 10:41
"Az élőláncos tiltakozással kapcsolatban úgy fogalmazott, az LMP-sek alávetették magukat a rendőri intézkedésnek, vállalták a polgári engedetlenség következményeit." Micsoda hősök! Virágnak meg az utcán a helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!