Pert nyertek az államfői hivatal ellen

2012. január 09. 18:25

Az államfő hivatala nem titkolhatja, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök milyen ügyekben adott kegyelmet elítélteknek – mondta ki a Fővárosi Bíróság a NOL információi szerint.

2012. január 09. 18:25

A per az origo.hu kezdeményezésére indult, A portált a Társaság a Szabadságjogokért képviselte az ügyben. A KEH előzőleg kétszer is elutasította a portál kegyelmekre vonatkozó információkérését, de a bíróság szerint ez az információ közérdekű adat. Így 15 napon belül az origo.hu rendelkezésére kell bocsátani a Schmitt Pál köztársasági elnök által hozott kegyelmi határozatokat – írja a NOL.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. január 09. 23:28
Csak azt tudnám, hogy ebben mi olyan nagyon titkos? Csak nem érzékeny valaki(k)nek??
gross
2012. január 09. 18:47
Teljesen jogos a kérés; nem is értem, hogy merülhet fel, hogy ez titkos legyen? A köztársasági elnöki kegyelem gyakorlása az igazságszolgáltatásba való különleges beavatkozás, az állampolgárok közösségének méltányossági megfontolásai alapján (őket képviseli a köztársasági elnök). Nagyon is fontos, hogy a közösség megtudja, hogyan képviseli őket az elnök, milyen megfontolások alapján ad kegyelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!