MSZP: Orbánék szembeszáguldanak a forgalommal

2012. január 08. 13:55

Az MSZP szerint a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést a nemzetközi piacoktól, a magyar gazdasági szereplőktől és a lakosságtól is. A gazdaságban szigorú törvényszerűségek vannak, és ezekre nincs hatással a parlamenti kétharmados többség, a kormány viszont ennek az ellenkezőjét gondolta.

2012. január 08. 13:55

Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja, volt pénzügyminisztériumi államtitkár kifejtette: a kormány által vezetett autó a nemzetközi autópályán szembe megy a forgalommal, emiatt 263-ról 316-320 forintra emelkedett az euró árfolyama, az államcsőd biztosítás felára (CDS) 170 bázispontról 600-700 körülire nőtt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,25-ről 7 százalékra emelte az alapkamatot, az állampapírpiacon pedig 8-9 százalékos hozamok vannak. Az eladósodás elleni harc semmilyen eredménnyel nem járt, az államadósság 82 százalék fölé emelkedett, az államháztartási hiány pedig 5,7 százalékos volt.

A politikus szerint nem lehet az egész bankrendszerrel háborúzni, mert a gazdaság működése kerülhet veszélybe. A kormánynak szerinte senki nem hisz, a kormányzat körül elfogyott a levegő. Katona elmondta: a gazdaságban szigorú törvényszerűségek vannak, és ezekre nincs hatással a parlamenti kétharmados többség, a kormány viszont ennek az ellenkezőjét gondolta.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. január 09. 06:41
Katona szád Kipált szakállad Borz alapítsd meg a Kippál és a Borzt!
ciseaux
2012. január 09. 00:50
Miért van az, hogy mindíg egy antiszemita karikatúra dumál a pénzről? Ha ez a "katona" értene valamihez, ha valamit jól csinált volna, ő meg az a kleptokrata maffia-pártja, még mindíg ők vehetnék föl a kölcsönöket, mert úgy látszik, a népet nem érdekli semmi, akár svájci frank, akár lei, mindegy, csak kapjom hitelt...Aztán majd jön valaki és kifizeti helyettük, hogy utána lefasszistázhassák...
Vizigót
2012. január 08. 19:04
Na ja Katona, mennyivel szebb volt az élet, mikor a te agresszív nyírségi főnököd elérte Joaguín papánál, hogy azt a nem kevés szarotokat szőnyeg alá lehessen seperni.
Krupp Skya
2012. január 08. 18:39
Ezek genetikai adósságcsinálók remélem nem haragszik meg Kertész Ákos bátyám aki levédette a genetikai szót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!