Menesztette Atkárit Tarlós

2012. január 17. 16:47

Tarlós István főpolgármester február elsejével menesztette pénzügyi főtanácsadóját, Atkári Jánost – írja a NOL.

2012. január 17. 16:47

„Megbeszéltük munkakapcsolatunkat és kölcsönösen arra a megállapításra jutottunk, hogy jelen körülmények között a munkakapcsolatot fenntartani nincs értelme. Ezért megállapodtunk abban, hogy Atkári János munkaviszonyát a Fővárosi Önkormányzattal 2012. február 1-i hatállyal közös megegyezéssel megszüntetjük. A továbbiakban ezt a döntést nem kívánjuk kommentálni” – áll Tarlós István és Atkári János közös nyilatkozatában.

Atkári korábban Demszky Gábor főpolgármester-helyettese volt, amíg a volt városvezetővel el nem váltak útjaik. Tarlós István a választási győzelme után pénzügyi szaktanácsadónak kérte fel Atkári Jánost, aki az új főpolgármester szerint a városi pénzügyi helyzetet segít majd kordában tartani. A NOL szerint a BKV csődhelyzete körüli viták miatt szakít Tarlós és Atkári.

„Nem hullajtunk könnyeket az illető miatt, mivel tevékeny és meghatározó szerepe volt abban, hogy a közösségi közlekedést a Demszky-korszakban úgy kezelték, ahogy. Személyesen akadályozta a járműbeszerzéseket és húzott ki minden létező fejlesztési tételt a költségvetésből. Sosem értettük, mit keres Tarlós István mellett, ráadásul információink szerint kedves szokásait mostanában is gyakorolta, ott próbált keresztbe tenni a közösségi közlekedésnek, ahol csak tudott. A soha viszont nem látásra” - reagált a hírre a Facebookon a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
suski
2012. január 18. 00:39
A Veke nyilatkozata alighanem mindent elmondt az okokról.
Basiliscus
2012. január 17. 17:19
Most akkor lehet az lesz, hogy kineveznek egy Fideszhez nagyon közelálló valakit, aki pénzt, hoz a központi költségvetésből. Ezzel gyakorlatilag pénzügyi gyámság alá helyezik a fővárost. Másik verzió, csendes háború a kulisszák mögött. A főváros mindig annyi pénzt fog kapni, hogy az intézményhálózata éppen össze ne dőljön, marad a vegetálás. Kormány mindkettővel nyer.
ergé
2012. január 17. 16:56
Mivel a két érintett maga szögezte le, hogy döntésüket nem kívánják kommentálni, így csak találgatni lehet, hogy pontosan miért is vált szét a két fővárosi politikus útja. Amennyire visszás volt Bojár Iván András városvizionárius továbbfoglalkoztatása (aki távozása után rögtön visszatalált régi liberális barátaihoz); annyira örvendetes volt, hogy Atkári János személyében egy hozzáértő, egyébként szigorú szemléletéről és kérlelhetetlenségéről híres pénzügyi szakember talált vissza a fővároshoz, Tarlós mellé. Atkári annak idején éppen azért távozott Demszky mellől, mert nem kívánt asszisztálni Mesterházy Ernőék játszmáihoz. Atkári szakértelme elkelt volna a közeljövő nehéz időszakában is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!