Martonyi: Nem állítom, hogy nem követtünk el hibákat

2012. január 13. 11:56

Nem állítom, hogy nem követtünk el hibákat, de hogy lebontanák a demokráciát, az Magyarország félreismerése – közölte Martonyi János külügyminiszter a brüsszeli a Le Soir című baloldali liberális brüsszeli lap interjújában. A külügyminiszter megerősítette, hogy mindenről lehet tárgyalni.

2012. január 13. 11:56

„A magyar diplomácia irányítója elismer hibákat”, illetve „Budapest elfogadja a 'tárgyalásokat'” címmel közölt interjút Martonyi Jánossal a Le Soir című baloldali liberális brüsszeli lap pénteken. A felvezető szöveg szerint Martonyi a beszélgetés során tett kijelentéseivel igyekezett „enyhíteni a közelmúltban a Magyarországot ért károkat”, miután „egy sor, autoriternek tekintett reformot hajtottak végre”.

Az interjú készítője kiemelte a magyar külügyminiszter kijelentései közül, hogy „túlzónak és mélységesen igazságtalannak” tartja, amikor autokratikus elhajlásról beszélnek Magyarországgal összefüggésben. „Nem állítom, hogy nem követtünk el hibákat” – idézte a minisztert, aki szerint néhány kérdésről lehet beszélni”, de hogy „lebontanák a demokráciát, az Magyarország félreismerése”. A közelmúltban Magyarországot kritizáló kijelentések kapcsán „érzelmi és politikai” motivációról beszélt a külügyminiszter.

Az interjúban Martonyi János egyetértett azzal a riporteri felvetéssel, hogy a vitatott kérdések közül jelentőségében kiemelkedik a jegybanki függetlenség ügye, hiszen az országnak pénzre van szüksége az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól. A külügyminiszter megerősítette, hogy mindenről lehet tárgyalni, és kijelentette, hogy rugalmasságot, kompromisszumkészséget kell tanúsítani. Emlékeztetett, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett az euróövezethez való csatlakozás ügyében.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. január 14. 12:46
De követtetek el hibákat, te például akkor, amikor besúgónak álltál, kedves mszmp-s fidesz miniszter.
imi55
2012. január 13. 18:31
„Nem állítom, hogy nem követtünk el hibákat” Sok hibát követtetek el,többek közt ezt is: http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/13/Kinos_kulfoldrol_penzeltek_a_Fideszt_GLBRXH A legnagyobb hiba az egykulcsos adó.Azután itt van Pali bácsi egyértelmű ügye,a MOL. Fölösleges sorolni a fületek hasonlít az MSZP fülére.
táltos
2012. január 13. 17:57
A megélhetési Magyarorzság-szakértő már megint hülyeségeket ír: Paul Krugman NYT-blogjában közölte Kim Lane Scheppele professzor "A magyarok többsége európai akar maradni, de ők nem azok, akik most kormányon tartják a Fideszt, és jelenleg nincs olyan politikai szervezet, amely megjelenítené kiábrándultságukat. Egyetlen olyan jel van, amely arra utal, hogy talán kialakulóban van egy politikai szervezet, amely ellenfele lehet a Fidesznek: Bajnai Gordon kiáltványa – tette hozzá Scheppele. Szerinte mint minden bírálót, Bajnait is támadja a kormány ellenőrizte média. Bárki, aki be akar jutni a politikai életbe, arra számíthat, hogy rágalmazzák a médiában, hamisan vádolják, és nem túl burkolt fenyegetés érheti állását vagy vagyonát az országban."
Gombóc XVI. Artúr
2012. január 13. 15:14
Kedves Martonyi úr! Az EU és az IMF már nem tárgyal. Azt megpróbálta, de nem jött össze. Most már csupán közli, hogy I.Viktornak mit kell tennie a duma helyett, ha pénzt akar. Fellegi már nem is kapott újabb időpontot a tárgyalásokra, amíg nem módosítja az ország a kifogásolt törvényeket. Az már régi bölcsesség, hogy széllel szemben nem lehet ...zongorázni. " A valutaalap Fellegi Tamás és Christine Lagarde IMF-vezérigazgató csütörtöki washingtoni tárgyalásait követően adott ki nyilatkozatot. Ebben Lagarde közölte: csak a szigorúbb feltételekkel járó készenléti hitelmegállapodás (SBA) jöhet szóba, ha egyáltalán, és az is csak feltételekkel. A vezérigazgató szerint még mielőtt a valutaalap határozna arról, hogy egyáltalán tárgyalásokat kezd-e egy készenléti hitelkeretről, konkrét, a gazdaságot stabilizáló lépést szeretne látni a kormánytól. A dokumentum utal rá, hogy az Európai Unió támogatása szintén nélkülözhetetlen az új programhoz. Márpedig az Európai Bizottság éppen komoly csatát vív a magyar kormánnyal három, az uniós irányelveket vélhetően sértő jogszabály miatt..." Akinél a kasszakulcs, az diktál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!