Körzetekre osztják Budapestet

2012. január 10. 16:08

A közigazgatási reform keretében az országban 168 járást alakíthatnak ki, de a fővárost is hét kisebb közigazgatási körzetre osztják. A helyi önkormányzatoktól és jegyzőktől az államigazgatási feladatok a járási kormányhivatalokhoz kerülnek át – írja az MNO.

2012. január 10. 16:08

Folyamatban van a közigazgatási reform: 168 járást és hét fővárosi közigazgatási körzetet hozhatnak létre. Két budai (Észak, illetve Dél) és öt pesti (Észak, Dél, Kelet, Nyugat, valamint Belső) körzetet hoznak létre.

A járásokon belül a székhelytől legtávolabb levő település lehetőség szerint nem lehet messzebb 30 kilométernél. Járási székhely olyan település lehet, ahol kiépült az államigazgatási infrastruktúra, de figyelembe kell venni a közlekedési infrastruktúrát is. A javaslat egyik célja, hogy a helyi önkormányzatoktól és jegyzőktől az államigazgatási feladatok a járási kormányhivatalokhoz kerüljenek át – írja az MNO.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rózsaszín Párduc
2012. január 10. 21:55
Most ez a legnagyobb probléma? Nincs más , fontosabb dolog, amit rendbe kéne tenni???? Óriási létszámleépítések vannak már így is. Milliós nagyságrendre rúghat a munkanélküliek száma./persze az igazi számokat sosem fogod megtudni a statisztikai adatok alapján. Állás és munkahely nincs! Tudd, hogy 45 életév felett kidobják a szemétkosárba az önéletrajzodat! Ahová kellesz/nél 45 felett : ING Biztosító, AEGON Biztosító, vagy menj el ingatlanértékesítőnek.
saddlenode
2012. január 10. 17:55
hát nemtom, Budapest nem inkább EGY önkormányzati körzet kellene, hogy legyen? úgy tudom a legtöbb európai főváros erősen centralizált. pl. berlinben vannak bezirk-ek, párizsban arrondissement-ok, de a költségvetés majdnem 100%-a fölött a központi városi önkorm. rendelkezik, a területek csak adminisztrálnak/végrehajtanak, nincs autonóm költségvetéseük. (ha jól tudom) BP-en is megfigyelhető hogy _arányosan_ nézve a kerületi önkorm.-ok sokkal korruptabbak, mint a Fóvárosi ~.
kjkj945
2012. január 10. 17:31
Ha a cikket elolvasnák, akkor rájönnének, hogy a körzet a járásoknak felel meg. De még jobb lenne ha Magyaryt olvasnák a közigazgatásról.
z.marian
2012. január 10. 17:30
Tarlós nem fog megint balhézni? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!