Felmentették Hagyót egy ügyben

2012. január 16. 14:37

A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklóst, életársát és a szocialista politikus ügyvédjét – értesült az Index. Az ügyészség fellebbezést jelentett be, az ítélet nem jogerős.

2012. január 16. 14:37

A vád szerint Hagyó Miklós szocialista politikus és élettársa egy ügyvéd segítségével készített meghatalmazást, mely szerint a hölgy Hagyót képviselheti egy polgári perben. Ám a nőnek nem volt jogi végzettsége és a cél csak az volt, hogy ellenőrzés nélkül érintkezhessen a fogva tartott Hagyó és őt látogató élettársa. Az ügyészség magánokirat-hamisítással vádolta Hagyó Miklóst, élettársát és ügyvédjét, aki a meghatalmazást aláírta és pecsétjével ellenjegyezte.

Az Index beszámolója szerint Hagyó Miklós ügyvédje úgy fogalmazott: nem történt magánokirathamisítás, ugyanis az okiraton soha nem állították, hogy Hagyó élettársának jogi végzettsége van. Az ügyész ellenben azt mondta: Hagyó Miklóst az egyik legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolják, nem véletlenül került előzetes letartóztatásba. A tárgyaláson Hagyó Miklós és élettársa sem kívánt vallomást tenni, fenntartották a nyomozás során tett vallomásukat. Hagyó az utolsó szó jogán annyit mondott: jóhiszeműen, jó szándékúan, a büntetés-végrehajtási intézet szabályainak betartásával cselekedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság végül első fokon felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklóst, életársát és a szocialista politikus ügyvédjét. Az ügyészség fellebezést jelentett be, az ítélet nem jogerős – olvasható az Indexen.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2012. január 16. 15:09
Nos akkor tegyük fel a kérdést: Budai Gyula mire is kapja a fizetését, a szolgálati autót sofőrrel?
Honfi-fi
2012. január 16. 15:07
Na most ez a többihez képest kis vaj. Nem mindegy? Lássuk a nagy vajjal mit kezdenek a tudorok.
Biomechanoid
2012. január 16. 15:01
Mindenki örül a hagyófélék lebukásának, teszem hozzá joggal. A gond az, hogy a magyar ügyészség szellemi éhenkórászok gyülekezete, akik nem ismerik a magyar jogrendet. Nem kell ismerniük, hiszen felette állnak. Orbánnak köszönhetően meg aztán pláne. Polgári perben bárki képviselheti az ügyfelet, akit az meghatalmaz. Így, ha Hagyónak van folyó polgári ügye, és azzal kapcsolatban a feleségét hatalmazta meg, jogszerűen járt el. A törvényes képviselői státusz feljogosítja a hozzátartozót, hogy büntetés-végrehajtási elzárás alatt álló házastársát pontosan olyan feltételek mellett látogassa, mint egy ügyvéd. Megjegyzem, az ügyvéd is törvényes képviselői státuszban teszi ezt. A BV intézetekben pihenő kvalifikáltabb környezetből érkező fogvatartottak gyakran élnek ezzel a lehetőséggel. Feltéve, hogy van polgári peres ügyük, amelyben képviseletre szorulnak. Hagyónak volt ilyen ügye, tehát volt lehetősége, hogy hozzátartozóját, vagy bárki mást, végzettségre való tekintet nélkül meghatalmazzon. Sőt, arra is van lehetősége, hogy akár több személyt is meghatalmazzon. Amelyik ügyészség ez alapján vádat emelt ellene, ott senki nem ért a joghoz. Vagy valami sokkal rosszabb.
Faqtya ezredes
2012. január 16. 14:44
Ok, felkészül: Demszki Kakukk Gábor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!