Visszatérne Szlovákiába a 99 éves asszony

2011. december 07. 09:35

Tamás Aladárnét injekciókkal kezelik, lánya szerint amikor jobban van, vissza akar térni Rimaszombatba.

2011. december 07. 09:35

Megerősödése után vissza akar térni rimaszombati otthonába a csaknem százéves Tamás Aladárné, akit a múlt szombat óta lánya ápol Magyarországon. Az asszonyt a szlovák hatóságok korábban okmányainak leadására szólítottak fel, miután felvette a magyar állampolgárságot. Fehér Csabáné (Tamás Judit) elmondta, édesanyja a múlt pénteken kapta meg a hatóságoktól azt a levelet, amelyben felszólították, hogy adja le szlovák papírjait, de a hirtelen jött stressztől olyan rosszul lett, hogy azonnal lépni kellett.

Tamás Aladárné injekciókat kap, hogy megnyugodjon, erősödjön, és amikor kicsit jobban van, rögtön azt kérdezi, mikor mehet vissza Rimaszombatba. Képtelen megérteni, hogyan fordulhatott elő, hogy tőle, aki a Monarchia idején magyar állampolgárként született, becsülettel végigdolgozott jó néhány évtizedet a csehszlovák, majd szlovák határokon belül, elveszik a szlovák állampolgárságát, csak azért, mert újra felvette a magyart. Tudom, hogy vissza fog menni, le sem lehetne beszélni róla, de most az a legfontosabb, hogy megerősödjön – fogalmazott Fehér Csabáné, aki szintén értetlenül áll a történtek előtt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
novara
2011. december 08. 13:50
Apró pontositás. Nem Slotákiába akar visszatérni,hanem a szülőföldjére. Azt akkor Felvidéknek hivták.
areszke
2011. december 07. 12:39
Jól van, gyerekek. Úgyis mindenki megmond, aztán a hozzászólók erkölcsi alapját rugdalja válogatott személyeskedések közepette, mert a droid vita így néz ki. Akkor megmondok én is így hirtelen, mintha ráérnék és mintha bárkit érdekelne. Ha az én édesanyám lenne, 100%, hogy nem injekcióztatnám. Ha 99 esztendősen felvette az állampolgárságot és ezután bármilyen ok vagy kifogás alapján kábé kitoloncolták, biztosan időt szánnék rá, hogy elvigyem kirándulni. Ott van Dobogókő, ott vannak a termálfürdők, megmutatnám neki, hogy ez az ország csak térképen kicsi és elterelném a figyelmét erről a traumáról. Magyarország sokkal szebb és többet tud egy sorozat nyugtatónál!
areszke
2011. december 07. 12:01
Ha valaki nem látná, hol tartunk... http://www.youtube.com/watch?v=9DqK2PkFgtw
Horst_Tappert
2011. december 07. 10:41
"Nem vitás, hogy embertelen és méltánytalan a szlovák lépés. Viszont ahhoz sem fér kétség, hogy nem sért nemzetközi jogot, és még a szlovák alkotmányt sem. " Ezzel akkor azt állítod, hogy a nemzetközi jog és a szlovák alkotmány "embertelen és méltánytalan"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!