Tehenekkel tüntetnek a krisnások

2011. december 04. 18:14

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége december 13-án, délután két órára a Kossuth térre békés demonstrációt hirdetett.

2011. december 04. 18:14

A krisnások közleménye szerint a 270 hektáros somogyvámosi Krisna-völgyben jelenleg 300 szerzetes és kisgyermekes család, valamint 52 szentként tisztelt tehén és ökör él. 

Mivel az Országgyűlés az új szabályok szerint nem ismeri el egyházként a Krisna-tudatú közösséget, így az 1994-es földtörvény alapján (mely szerint Magyarországon csak magánszemélynek, az államnak és egyháznak lehet termőföldje) a Krisna-völgy lakói is elveszíthetik földjüket. Eredetileg, 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták össze a hívők a Krisna-völgy földjeit. A krisnások szerint két megoldás lehetséges: vagy a földtörvényt kellene módosítani, hogy a jóhiszeműen szerzett föld megtartható legyen, vagy el kellene ismerni egyházként a krisnatudatúak közösségét.

A helyzet tisztázása érdekében a krisnások békés demonstrációt hirdettek december 13-án a Kossuth térre – írja az Indey.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. december 05. 08:26
Nincs semmi bajom a krisnasokkal, csak az a helyzet, hogy Magyarorszagon a torvenyhozas es ugy altalaban az emberek is olyan komolytalanok, hogy keptelenek komolyan venni a szentkent tisztlet okroket. Nem akarok tiszteletlen lenni es viccelodni sem szeretnek, de ugy tudom Magyarorszag eppen azert maradhatott fenn - most ne menjunk bele, hogy sikerult ez a fennmaradas - mert szakitott a balvanyimadassal. Anelkul, hogy az emberi szabadsagjogokat megsertenenk, kerdem tisztelettel, most akkor minek tamogassunk egy olyan egyhazat anyagilag - eljen es viragozzek - ami allatokat imad? Maradjon nekik a terulet, dolgozzanak bekeben, tiszteljenek amit es akit akarnak, senki ne haborgassa oket, de eljenek meg ahogy tudnak.
peninsulavaldes
2011. december 05. 08:17
Álszelíd társaság.
de karatna
2011. december 04. 23:56
A Krisnások nagyfőnöke egy halachikus értelemben vett zsidó ember. Olyan, akinek a 613 halacha helyet jobban tetszik a krisna-riska. Hogy nem tudta elintézni?
cutcopy
2011. december 04. 21:43
"1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták össze a hívők a Krisna-völgy földjeit" Hát ha megvették akkor hogy vehetnék el tőlük..? )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!