Tages Anzeiger: Magyarországon bűncselekmény a hajléktalanság

2011. december 14. 09:25

A Tages Anzeiger riportja szerint a kormány bűncselekménnyé nyilvánította a hajléktalanságot. A svájci lap szerint a rendelkezések ellen tüntetőket is üldözik.

2011. december 14. 09:25

Tages Anzeiger cikke szerint Magyarországon bűncselekménnyé nyilvánították a hajléktalanságot. Budapesti riportjában Bernhard Odehnal kiemelte, hogy az utcán alvókat akár 5000 forintra is megbüntethetik. Megemlítette, hogy a szállások telítettek, ezért az otthontalanok inkább az utcát részesítik előnyben.

A svájci lap megjegyezte, hogy Kocsis Máté a szélsőjobboldali MIÉP-ből váltott át a Fideszbe. A cikk szerint a hajléktalanok elleni harcból akar karriert csinálni. Kocsis polgármesterként ősszel megtiltotta a kerületében az utcán élést, most pedig már a Parlament hajléktanügyi megbízottjának választották – idézi a lapot a Médianéző.

A cikk szerint nem csak ki akarja tiltani őket az utcáról, de szállást is akar nekik kínálni, ezek azonban nem készültek el a télre. Odelnal szerint a rendelkezések ellen tiltakozókat letartóztatták. Az egyik tiltakozó, Ferencz Norbert szerint, ha márciusban lejár a kilakoltatás moratórium, akkor megnő majd a hajléktalanok száma.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2011. december 14. 13:16
Már megint egy pénzért írt hazug cikk! Érdekes lenne kinyomozni, ki adta az alapötletet!? Na, kétségem azért nincsen!
OrangeOrder
2011. december 14. 12:14
Hűha! Abból az országból osztják az észt, ahol a szomszédod simán feljelent, ha konzervdobozt dobsz a háztartási hulladékba? Ha tüzet raksz a kertedben, meg lecsuknak? :)))) nem semmi, hallod... próbálnál Svájcban hugyozni az utcán, megnézhetnéd magad. Nagyon helyesen amúgy...
gyula
2011. december 14. 11:32
"" Kocsis polgármesterként ősszel megtiltotta a kerületében az utcán élést "" . Nagyon helyes , jól tette . Ha most nem lehetnek őket erőszakkal bevinni , akkor ott fagynának meg . Ha meg megfagynának akkor azért menne a sirás . . Ezeknek a lényeg a feszültség növelése .
Oldgóbé
2011. december 14. 11:04
Mióta aggódnak a svájciak a magyar hajléktalanokért? Vajon ki rendelte meg a cikket? Csak nem a "köztiszteletnek" örvendő baloldali értelmiség? Vagy mégis?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!