Szócska: Mindig nyitva az ajtóm a rezidensek előtt

2011. december 21. 18:17

Az egészségügyi államtitkár nem csatlakozik az „adventi riogatókhoz”, inkább a helyzet megoldásán dolgozik.

2011. december 21. 18:17

Nem kíván az „adventi riogatókhoz” csatlakozni Szócska Miklós, helyette inkább a krízishelyzet elkerülésén dolgozik. Az egészségügyi államtitkár arra reagált, hogy a Magyar Rezidens Szövetség által hirdetett akció során letétbe helyezett felmondólevelek hamarosan „aktiválódnak”, ami a szövetség elnöke, Papp Magor szerint alapjaiban megrendíti majd az egészségügyi ellátórendszert.

Szócska elmondta: az államtitkárság a biztonságos betegellátás érdekében a tiszti főorvos segítségével méri fel, hogy az orvosok akciói miként befolyásolják a kórházak működését, és az intézmények vezetői hogyan készülnek az esetleges rendkívüli helyzetre. Mint fogalmazott, ha az érintettek beváltják „riogatásukat”, januárban válik láthatóvá a probléma nagysága. Attól számítva, a felmondási idő alatt, az ágazat vezetése és a kórházigazgatók tárgyalni fognak a kollégákkal, mindent megtesznek azért, hogy megoldják a helyzetet. Ha mégis előállna egy krízishelyzet, az államtitkárság gondoskodni fog arról, hogy ne maradjanak ellátatlanul a betegek. Leszögezte: biztos abban, hogy az orvos társadalom felelős része partner lesz a betegek ellátásában.

Annak kapcsán, hogy Papp Magor többször úgy nyilatkozott, hogy az államtitkár nem hajlandó egyeztetni velük, Szócska Miklós úgy fogalmazott: egyik egészségügyi csoportért sem tett annyit, mint a rezidensekért. Hozzátette: ajtaja továbbra is mindig nyitva áll a rezidensek előtt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. december 22. 13:20
"Mindig nyitva az ajtóm a rezidensek előtt" ... ha én nem vagyok bent!
pascal
2011. december 22. 09:37
"Szócska: Mindig nyitva az ajtóm a rezidensek előtt" Ja, az ajtó mögött meg egy szakadék. -Fizetésemelést akar kollega? -Igen -Lépjen beljebb
Corporate Soldier
2011. december 21. 19:44
Papp Magor, a Resident Evil visszatér?
nacionalista
2011. december 21. 18:45
Kedves rezidensek! Ne feledjük a szorgos dolgozó népünk verejtékes munkájának terméséből végezhették el az orvosi egyetemet. Úgyhogy nem lenne etikátlan legalább 5 évre a "röghözkötésük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!