Rétvári: Nyitott és befogadó az új családvédelmi törvény

2011. december 11. 17:13

A családok védelméről szóló sarkalatos törvény nyitott és befogadó, a családon belüli kapcsolatokat írja le - mondta Rétvári Bence vasárnap.

2011. december 11. 17:13

Rétvári Bence a családok védelméről szóló sarkalatos törvény kapcsán kiemelte: a javaslat középpontjában a gyermek áll, a családnak is a gyermek az alapja. „A család úgyis létrejön, ha a szülők házasok, de akkor is létrejön, ha nem házasságban születik a gyermek. Ugyanakkor a tervezet családdefiníciójába ugyanúgy beleférnek a nagyszülőkkel együtt élő többgenerációs családok, mint az egyszülős családok” - fejtette ki a KDNP alelnöke. Hozzátette: „Nem bélyegez meg vagy részesít hátrányban tehát senkit sem a javaslat, mert a gyermek érdekeire koncentrál és nem a szülők közötti viszonyra”.

 
Rétvári hangsúlyozta: „nem erőszakos” a törvény családfogalma, hiszen akik maguk döntenek úgy, hogy nem akarnak házasságban, családban élni, azokat akaratuk ellenére nem minősíti családnak a törvény: „A törvény gyermekközpontú, és tiszteli a felek szabad akaratát” - összegezte.
 
A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: a családügyi törvény deklaráltan nem értéksemleges, hiszen „a család az emberi történelemben már a jog és az állam kialakulását megelőzően létrejött önálló közösség, amely erkölcsi alapon nyugszik.” Rétvári kiemelte: „A javaslat egyértelműen rögzíti, hogy a házasság és a család minden más együttélési formánál előnyösebb a társadalom és az állam számára, hiszen ezek stabilabb kapcsolatok, jobban szolgálják a felek személyiségének kiteljesedését és biztonságát, több gyermek vállalására ösztönöznek, illetve biztosabb testi, szellemi közeget jelentenek a felnövő gyerekeknek”. A családvédelmi törvény általános vitáját pénteken folytatta le a parlament.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csaktom
2011. december 13. 14:17
http://jesushadtwodaddies.blogspot.com/2011/12/minden-eszkozzel.html
sóhivatalnok
2011. december 11. 22:14
Min mikor megvédtétek a nyugdíjakat, ugye? Ezek meg vannak győződve róla, hogy ha az ellenkezőjét hazudják annak amit csinálnak, akkor könnyebben beszopjuk. Ez a törvény meg nettó kreténség (és nem a kijárási tilalom miatt, abban talán még lenne is ráció...)
=nessuno=
2011. december 11. 22:09
A törvény szerint: család=házasság. Felháborítónak tartom ezt az orbitális fszságot. "„nem erőszakos” a törvény családfogalma, hiszen akik maguk döntenek úgy, hogy nem akarnak házasságban, családban élni, azokat akaratuk ellenére nem minősíti családnak a törvény" Attól, mert valaki nem akar házasságban élni, még családban szeretne esetleg gyereket nevelni. Az egyházi házasságot nem teszik kötelezővé?
Pirosz-szka
2011. december 11. 19:41
Egyetértünk. "Tempora mutantur et nos mutamur in illis."-- a latin mondás szerint. És ez nagyon igaz. Valamikor akár éjszaka vagy hajnalban is bátran lehetett buli után hazamenni, akár 16-18 évesen is. Ma már felnőtt fejjel, fényes nappal, munkából hazafelé tartva sem biztonságos. Sőt, a saját otthonukban sincsenek biztonságban az idős, egyedülálló emberek. Ezen már semmiféle törvény nem segít, a rendszerváltással nem a rendszer változott, hanem az erkölcs. Szabadság helyett szabadosságot kaptunk. A mindenkin való átgázolás, a mások semmibevétele, .....sorolhatnám. A gyerekek érdeke hogy a közbiztonság megfelelő legyen, nem az, hogy egy kamasz gyereket a szülője gardedámként kísérgesse. De a közbiztonság a gazdasági helyzet romlása miatt csak még rosszabb lesz. Itt már hiába növelik a rendőrség létszámát, hisz már az általános iskolákban, szorgalmi időben folyik az erőszak, a drogozás, a tanárverés... Ahogy mondani szokás: egy törvény annyit ér, amennyi betartható belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!