Réthelyi fia is mehet, ha nem lesz változás

2011. december 18. 12:41

Az egészségügyi ellátórendszer hiányosságait bemutató honlapot indított a Magyar Rezidens Szövetség pénteken. Papp Magor, a szövetség elnöke elmondta: megértik azokat a kollégákat, akik adott esetben távoznak állásukból, így megértik Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fiát is.

2011. december 18. 12:41

Honlapot indított pénteken a Magyar Rezidens Szövetség, annak érdekében hogy bemutassa az egészségügyi ellátórendszer hiányosságait. A betegbiztonsag.blog.hu oldalról Papp Magor, a szövetség elnöke Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, olyan problémákat tár fel, amelyek már közvetlenül veszélyeztetik a betegek biztonságos ellátását. Kiemelte, Délkelet–Magyarországon a neurológiai osztályokon „elfogytak” a szakorvosok, helyettük a rezidensek ügyelnek. Megjegyezte, az ünnepek alatt számos helyen nem lesz szakorvosi ügyeleti ellátás, és ez ügyben nagy egyetemi kórházak, illetve súlyponti intézmények is érintettek.

Papp Magor pénteken leszögezte: a hiányosságok nem az intézmények hibáiból fakadnak. Magyarországon akkora az orvoshiány, hogy képtelenség szabályosan elkészíteni az ügyeleti beosztást – mondta.

Papp Magor beszámolt róla, az „Élhető magyar egészségügyért” mozgalmukban gyűjtött felmondólevelek december elején már a 2500–at is meghaladták. Mint mondta: már öt megyében gyűlt össze olyan kritikus mennyiségű felmondás, amely azonnal és alapjaiban rendítheti meg adott területek egészségügyi ellátását. A felmondólevelek abban az esetben aktiválódnak, ha a következő hét hétben nem történnek érdemi intézkedések az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, és anyagi helyzetük rendezése érdekében.

A Rezidens Szövetség vezetője közölte: megértik azokat a kollégákat, akik adott esetben távoznak állásukból, így megértik Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fiát is, aki 2012-ben „az egészségügy reménytelen helyzete miatt ugyanerre a lépésre készül”. Ha ilyen prominens szereplők is az ellátórendszer elhagyására készülnek, akkor a többi kollégától miként várják el, hogy ne tegyék ugyanezt – tette fel a kérdést a szövetség vezetője.

Papp Magor beszámolt arról is, hogy akciójuk „kiegészült” a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) kezdeményezésével, amelynek keretében egy nap alatt mintegy ezer orvos tett nyilatkozatot arról, hogy január elsejétől nem vállal önként túlmunkát.

A Szövetség Orbán Viktorhoz fordult azzal a kéréssel, hogy a miniszterelnök személyesen járjon közbe az ügyben – számolt be a radiologia.hu.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
propofol
2011. december 18. 19:03
http://www.origo.hu/itthon/20111218-tagadja-rethelyi-hogy-fia-a-lazado-orvosok-koze-allt-volna.html ezek szerint tehát valóban felmondott :-)
James
2011. december 18. 18:24
Igazából nem szeretnék szólni sem az orvosok ellen, sem mellett a fentiek miatt, mert alapvetően mindenkinek igaza van, viszont az mégiscsak nonszensz, hogy ma Magyarországon egy kukás, vagy egy pizzafutár többet keres, mint egy orvos, egy tanár, egy tűzoltó stb. Lehetne folytatni a sort.
Senye Péter
2011. december 18. 16:33
A megoldás az lesz, hogy megkapják azt, amit kérnek (vagy legalább is nagy részét), utána orvosi műhiba perekkel bevasalják rajtuk.
somnifer68
2011. december 18. 16:11
Nyugalom, lesz ellátás felmondások esetén is, a sürgősségi ellátás megmarad. Persze a 10 napos hátfájás, az éjjel 2-kor legrosszabb köhögés az nem lesz ellátva. Lehet köpködni. Sztem fel is vannak rá készülve. De szívás lesz, az tuti. Sajnos megint a köznép eszi meg a fekete levest, de ilyen vicces ez a 21, századi demokrácia. Én csak azért nem adtam be, mert minekutána éveket éltem külföldön, rájöttem, hogy nem akarok megint kimenni. De maximálisan szolidáris vagyok velük. És azt is csak csendben jegyzem meg, hogy Audim van. 9 éves, kombi, hogy kutya is beleférjen:) Jó gyalázkodást!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!