Kihallgatták a Posta volt vezetőit

2011. december 19. 22:10

Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Magyar Posta Zrt. több volt vezetőjét.

2011. december 19. 22:10

A Posta volt vezetői ellen a postaszékház eladása, illetve az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárás. A Fidesz tavaly februárban tett feljelentést a Magyar Posta székházainak ügyében. A Fővárosi Főügyészség tavaly márciusban rendelt el nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt a postaszékház eladásának ügyében, a fideszes Balsai István feljelentése alapján.

Az MTI úgy tudja, hogy Szabó Pál, a Magyar Posta volt vezérigazgatója (aki később a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztere volt), az ügy fő gyanúsítottja, és egy korábbi vezérigazgató-helyettest és a volt beruházási igazgatót is gyanúsítottként hallgatták ki. A posta három volt vezetője tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését és panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

A nyomozók szerint 2007-ben és 2008-ban irreális adatokat tartalmazó kimutatásokkal megtévesztették a vagyonkezelőt, így a kezelő az államnak 9,5 milliárd forint többletköltséget okozó irodabérlés mellett döntött. A Számvevőszék ellenőrzése szerint a Posta vezetői az előkészítésnél nem vizsgálták meg az optimális megoldást.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2011. december 19. 22:21
Posztkommunista gyanusitottaknak a kommunista kinai mintáju ügyészségi eljárást (idötartama:2 honap ), majd ezután ugyanilyen biroi itéletet (nyilvános akasztás, teljes vagyonelkobzás).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!