KDNP: Az erőszak veszélyezteti Szerbia uniós jövőjét

2011. december 27. 11:21

A KDNP mélyen elítéli, hogy ismét magyarokat bántalmaztak a vajdasági Temerinben, a párt ugyanakkor támogatja Szerbia európai integrációját.

2011. december 27. 11:21

A KDNP mélyen elítéli, hogy ismét magyarokat bántalmaztak a vajdasági Temerinben – derült ki a párt keddi közleményéből, amelyben felszólította a szerbiai hatóságokat, alaposan derítsék fel az esetek indítékait. A KDNP emlékeztetett: hírek szerint egy a karácsonyi éjféli miséről hazatartó nyugdíjas magyar asszonyt bántalmazott két szerbül beszélő ember, akik megverték a nő segítségére siető házaspárt is.

A kisebbik kormánypárt hangsúlyozta: a vajdasági erőszak súlyát „szomorúan növeli”, hogy az eset karácsony éjszakáján történt, a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepén, amelyet „minden türelmes vallási irányzat, így az ortodox szerbek is nagy becsben és tiszteletben tartanak”.

A KDNP támogatja Szerbia európai integrációját – írták –, de arra hívták fel a belgrádi politikai vezetők figyelmét: az európai csatlakozás elképzelhetetlen anélkül, hogy a szélsőségesek értésére adnák, akadályozzák országuk és a szerb nép konfliktusmentes kapcsolatának kialakulását a szomszédos országokkal és az EU tagállamaival. A közleményben kifejtették: ha a demokratikus szerb erők és a szerbiai egyházak „nem tudnak megálljt parancsolni az etnikai bűnözésnek”, kockáztatják országuk uniós jövőjét.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. december 27. 15:22
Ismert forgatókönyv. A magyarok ellen irányuló kifejezett etnikai jellegű támadást ittas garázdaságnak tüntetik fel. Temerin pedig a 44-45-ben lezajlott magyarok elleni népirtás egyik emlékezetes helyszíne. Cseres Tibor: Vérbosszú Bácskában http://www.mek.oszk.hu/03300/03393/index.phtml valamint: Illés Sándor: Akikért nem szólt a harang
pemetecukor
2011. december 27. 13:50
Sokszor úgy gondolom, hogy a KDNP a Fidesz "szdsze" a sok értelmetlen és bigottnak tűnő megszólalása alapján.
parafin
2011. december 27. 12:40
Csak nehogy egy újabb magyar vétó után ők kerüljenek be, mi meg ki :-)
nick89
2011. december 27. 12:24
A kínaiak feketegazdasága pedig az Unió jövőjét veszélyezteti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!