Indul Verókék pere

2011. december 04. 11:03

Hétfőn kezdődik Verók István VI. kerületi szocialista politikus és társainak büntetőpere a Fővárosi Bíróságon (FB) egy Andrássy úti ingatlan százmilliós hűtlen kezelése vádjával. Verók mellett 12 volt szocialista és szabad demokrata képviselő ellen folyik a büntetőper.

2011. december 04. 11:03

Az ügyészség szerint a VI. kerület Andrássy út 47. szám alatti műemlék épületet az önkormányzat előbb a rendszerváltás után társasházzá alakíttatta, majd 2003-ban megpróbálta eladni az épületet. Az üzlet során a valóságosnál jóval alacsonyabb ingatlanértékkel számoltak. A vételi ajánlatok közül Fürst György másodrendű vádlott, az önkormányzat akkori vagyonügyekért felelős alpolgármestere csak a Terézváros számára hátrányosabbat továbbította az önkormányzat tulajdonosi osztályához. Fürst utasította az osztályt, hogy az ajánlattevő cég kérelmében foglalt feltételek szerint, versenytárgyalás mellőzésével dolgozzanak tovább.

Az előterjesztést a képviselőtestület 2004-ben Verók István és tucatnyi vádlott-társa szavazatával végül elfogadta. A 2004 őszén létrejött adásvételi szerződést Terézváros részéről Verók István volt szocialista polgármester írta alá.

Az ügyészség szerint a vádlottak megszegték vagyonkezelői kötelezettségüket, illetve a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait, és Terézvárosnak legalább 128 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A vádlottak között van Verók István és tizenkét volt MSZP-s, illetve SZDSZ-es önkormányzati képviselő, közöttük Fürst György volt alpolgármester, Kékesi Tibor volt szocialista országgyűlési képviselő. Lapinformációk szerint az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást tart indokoltnak a vádlottak esetében.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szervtolvaj
2011. december 05. 14:01
Na, a kép alapján ennek is több köze van a Közel-kelethez, mint az Etelközhöz...
Karvaly
2011. december 05. 01:04
A Fővárosi Bíróságon? Nem túl jó ómen...
rakosi
2011. december 04. 21:32
Milyen elszámoltatás várható a Fidesztől, ha maga is nyakig sáros? Debreceni könyvének anyagához akár Gyurcsány is nyújthatott segítséget. Tőle pedig senki nem volt jobban informálva arról, hogy miként funkcionált a pártok mutyivilága! „A kettős hatalom árkaiba süllyedt szocialistákkal szemben, akik kezéből mind jobban szétfolytak a lopott közpénzek, a fideszesek jól szervezetten, mondhatni iparszerűen fosztogatták és hasznosították az állami erőforrásokat. Munkálkodásuk egy tolvaj csürhe és egy szervezett rablóbanda harcaként, illetve együttműködéseként írható le. Az előző fejezetekben részletesen bemutattuk mindezt, itt csak illusztrációként idézzük Pető Iván szavait: „közszájon forgó szöveg, hogy a vállalkozók azért szeretik jobban a Fideszt, mert az MSZP-nél megmondják, hogy ennyibe meg ennyibe kerül, hogy megnyerd a pályázatot. De öten mondják, és nem biztos, hogy megnyered. A Fidesznél pontosan megmondja egy valaki, és biztosan megnyered.” „A fekete pénzek 70–30 százalékos felosztásról kötött paktum „legendájáról”, beszélnek, amire nincs „közvetlen” bizonyíték. Való igaz: mindeddig nem került elő olyan írott megállapodás, amely alatt ott szerepelne a Fidesz és az MSZP körpecsétje, továbbá Simicska Lajos és Puch László sajátkezű aláírása. Ám hogy a politikusok környezetében tényként kezelik a paktum létezését, az arra utal, hogy korántsem legendáról, hanem működő gyakorlatról van szó.” http://hirszerzo.hu/kritika/2011/12/3/Debreceni_Jozsef_alamerult_a_politika_ferto_B8SD1W
Dr. Kotász
2011. december 04. 19:46
Nézem ezt a képet.Az Utolsó vacsorát,az előtte virító Verókkal és azon tűnődöm miről tarthatott előadást e kiváló ingatlan szakértő? Valami hang anyag nincs az eseményről ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!