Felfüggesztették Juhász mentelmi jogát

2011. december 23. 20:00

A Ház egyhangúlag függesztette fel a szocialista politikus mentelmi jogát, az érintett is igennel szavazott.

2011. december 23. 20:00

Felfüggesztette Juhász Ferenc, volt MSZP-s honvédelmi miniszter mentelmi jogát a parlament. A Ház egyhangúlag szavazott igennel, az indítványt az érintett is támogatta. A szocialista politikust jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják. Juhászt Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos jelentette fel az úgynevezett luxuslakásügyben, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak. Juhász korábban nyílt levelében szögezte le, hogy törvényesen járt el, egyben kijelentette, hogy lemond mentelmi jogáról.

Szintén felfüggesztették a fideszes Horváth Zsolt mentelmi jogát. Őt zugirászattal gyanúsítják. Horváth a mentelmi bizottság elnökének küldött korábbi levelében azt írta, hogy szerinte tévedésen alapul az indítvány, nem követett el ilyen bűncselekményt. Szeretné, ha ez be is bizonyosodna, ezért kérte mentelmi joga felfüggesztését.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. december 24. 08:03
Juhász elismerte, hogy tévesen értelmezett egy jogszabályt, ezért osztogatott palotákat fillérekért. Vélhetően a miniszter kvázi jogértelmezői státuszára hivatkozna a marhája. Csakhogy esetében a rendeletalkotási jogával kapcsolatos a kvázi jogértelmezői státusz, nem pedig egyéb, magasabb jogszabályok szabad értelmezésére. Ilyen formán a sültparaszt beismerővallomást tett. Na, jövőnyáron biztos nem futok össze vele az Evezősben, mert lakat alatt lesz.
Oldgóbé
2011. december 24. 07:51
Alakulóban a Gyorskocsi utcai koalíció?
antiviktoriánus
2011. december 23. 22:11
De Viktorunk mikor kerül végre a helyére???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!