Simicska-közeli cégek üzleteiről ír az Átlátszó.hu

2011. november 21. 11:14

Simicska-közeli cégek hozzávetőlegesen száztízmilliós üzletéről írt az Átlátszó.hu.

2011. november 21. 11:14

Simicska-közeli cégek hozzávetőlegesen száztízmillió forintért reklámoztak közszolgálati médiumokat közterületeken – állítja az atlatszo.hu. A portál szerint, hogy ez megvalósulhasson, az állami vállalatnak meglehetősen szabadon kellett kezelnie a közbeszerzési törvényt. Az atlatszo.hu cikkében megjegyzi, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) már több közérdekű adatigénylést is benyújtottak, de a „közterületi reklámok elhelyezésével összefüggésben kötött” szerződéseken kívül másról tájékoztatást nem kaptak.

2011. szeptember 19-én szerződött az MTVA a Publimont Hirdetésszervező Kft.-ből és a Euro Publicity Kft.-ből álló, az előbbi vezette konzorciummal a közszolgálati műsorszolgáltatók 2011. őszi reklámkampányához kapcsolódó szolgáltatásokra - írja a portál, majd megjegyzi, a dokumentum szerint éppen a közvetlen ajánlattételi felhívást lehetővé tevő huszonötmillió forintos értékhatár alatt, huszonnégymillió-kilencszázhatvanezer forint értékben egyeztek meg a felek. Szeptember 30-án azonban szerződésmódosításra került sor, melynek nyomán a fizetendő összeg száznégymillió-ötszázhatvanezer forintra módosult.

A Publimont ügyvezetője, Walter Hediger egy másik cégben Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, két kormányközeliként ismert vállalkozó üzlettársa volt. A cég tulajdonosai ma Nyerges, Simicska és felesége, valamint Pro Aurum nevű cégén keresztül Töröcskei István. A Euro Publicity Kft. tulajdonosa a Media und Marketing Group AG, és ügyvezetője szintén Walter Hediger.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2011. november 22. 08:59
Arról szól a horizontális acsarkodás, hogy ne látszódjon a vertikális ellentét. Amíg a jónép elhiszi a bal-jobb mentén hasadást, addig nem látja, hogy a különbség a fent-lent tengelyen van inkább.
rogananti
2011. november 21. 15:25
Tök jó, hogy itt szidja egymást "jobboldali" és "baloldali", hogy melyik lop többet. De én csak azt látom, hogy mindkettőtöket meglopnak, és rajtatok röhögnek. Régi római szokás. Viktor és Ferenc kedvenc taktikája rég óta. Divide et impera.
P.A.
2011. november 21. 12:47
Hol vannak azok a kommentek, hogy erről az előző 8 év kormánya tehet?
pimepime
2011. november 21. 12:16
Trükkök százai. qrcsány-Orbán egykutya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!