Prőhle: Nem volt szó a demarsról

2011. november 15. 09:26

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára - cáfolva a korábbi sajtóhíreket - közölte: nem volt téma a demars a washingtoni tárgyalásokon, és erről a tárca írásos jelentést is kiad.

2011. november 15. 09:26

Az Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet és Orbán Viktor kormányfő találkozója utáni washingtoni külügyi államtitkári szintű tárgyalásokon nem volt téma az esetleges tiltakozás, a demars - jelentette ki Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, cáfolva a korábbi sajtóhíreket. A helyettes államtitkár az MR1-Kossuth rádió műsorában megjegyezte, a magyarországi törvényalkotás folyamata ezzel szemben szóba került. Prőhle Gergely közölte: a tárca hamarosan írásos cáfolatot is kiad.

Prőhle Gergely a műsorban megjegyezte, a demars „mindenféle hivatalos nagyköveti lépést jelent, legyen az bármiért vagy bármi ellen”, így jóval semlegesebb szó annál, mint amilyen jelentést nyerhetett az elmúlt napokban a közvéleményben.

A Népszava szombaton írt arról, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis októberben szóbeli jegyzéket adott át Orbán Viktornak, kifejtve „a készülő sarkalatos törvényekkel kapcsolatos aggályokat, különösen azokat, amelyek az igazságszolgáltatás függetlenségére és a választási reformra vonatkoznak”. A hírt a diplomata megerősítette. A tárgyaláson az Egyesült Államok és Magyarország közötti erős és eleven együttműködésről is szó esett.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. november 15. 21:25
a bolsik bárhonnan jövő demarsban bíznak, miközben Püspökladányból és a II. kerületből is ők kapják azt..
L066H
2011. november 15. 19:15
Na, megint hazudott a Népszava.
balint60
2011. november 15. 15:28
Fel nem fogom, miért zavarja magát újabb hazugsági csapdába a kormányzat, ezúttal az elhíresült demars üggyel. Mindenki előtt ismert és a kormányzat által is elismert, hogy az Orbán-kormányt a jogállamiságot és a gazdaságot érintő nem-szokványos lépései miatt kritizálják az EU-s és EP-és intézmények, tisztségviselők, kormányok, a nemzetközi média és pénzügyi befektetők. Ezeket a kritikákat hol a tájékozatlanság, hol pedig a ballib ármánykodással magyarázzák, de legalább nem vonják azokat kétségbe. Most demars ügyben szánalmasan csűr-csavar Szíjjártó és Pröhle,még azt követően, hogy a nagykövet-asszony személyesen nyilatkozott arról, hogy volt demars. Ki érti ezt a strucc-politikát?
medve
2011. november 15. 14:41
Bírom szoci kartársaimat. Szóval: kurvára nem érdekel senkit, volt-e demars vagy nem volt. Most már az amik is szóbeli demarsról beszélnek. A szóbeli demars az, hogy bemész és kérdezel, vagy elmondod a véleményed. Ha egy diplomata bemegy egy kormányzati szervhez, az eleve demars. Lehet egy találkozó demars oszt nem veszélnek semmi komoly dologról, lehet egy találkozó nem demars, mondjuk magán, oszt a nagykövet mégis kioszt mindenkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!