NOL: Ab előtt a médiaalkotmány

2011. november 11. 14:46

Jövő héten hétfőn kezdi meg a médiaalkotmánnyal kapcsolatos beadványok tárgyalását az Alkotmánybíróság - írja a NOL a testületi napirendjére hivatkozva.

2011. november 11. 14:46

Az Alkotmánybíróság jövő heti napirendjéből kiderül, hogy a testület hétőn elkezdi tárgyalni a médiaalkotmánnyal kapcsolatos beadványokat - írja a NOL. Az új médiaszabályozás ellen magánszemélyek, a Jobbik, az LMP és az MSZP, valamint szakmai és jogvédő szervezetek, köztük a Népszabadság Dolgozóinak Egyesülete is nyújtott be kifogást.

Alkotmányba ütközőnek vélik például, hogy a Médiatanács csak Fidesz-delegáltakból áll, ami szerintük veszélyezteti a testület függetlenségét. A Népszabadság beadványa pedig egyebek mellett kifogásolja a média- és hírközlési biztos hatáskörét, mert az nem csak a jogsértéseket, hanem az érdeksérelmeket is vizsgálhatja.

A NOL úgy tudja, hogy legkorábban az év végén dönthet az Alkotmánybíróság a kérdéses beadványokról.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. november 12. 11:39
,,népszabadság dolgozóinak egyesülete.....DDDDDDDDDD ez meg mi a pék pöcse???? csak nem az a tizenkét maceszrágcsáló tömörült szakszarvezetbe, akik eddig gyurcsány heréinek intenziv szopogatásában találta meg a közös jelent??????????
kalasnyikov
2011. november 12. 11:36
A médiatanács ma az egyik legdemokratikusabb intézménye a magyar közéletnek. Különben már rég sitten kéne ,hogy legyenek az olyan portálok üzemeltetői , szerkesztői mint a nolblog, ellenszék...let.hu, kapcsolat.hu... Ennyi szarhoz sok türelem kell.
nyugalmazott tanár
2011. november 12. 11:33
"Alkotmányba ütközőnek vélik például, hogy a Médiatanács csak Fidesz-delegáltakból áll, ami szerintük veszélyezteti a testület függetlenségét." Ha valaki elvonul, vagy egy testületben leszavazzák, az ne csodálkozzon, ha kimarad. Utána, utólag hőbörögni már nem illendő dolog. Nem demokrata és nem "ejuropéer"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!