Mesterházy új arcokat akar

2011. november 15. 20:59

Puch László és Szabó Vilmos lemondtak pártbeli tisztségükről - mondta el Mesterházy Attila az Atv-ben. A pártelnök szerint az MSZP-nek jelenleg új arcokra, új politikai tartalomra, és új felépítésre van szüksége.

2011. november 15. 20:59

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője kedden az Atv Egyenes Beszéd című műsorában kijelentette: Puch László és Szabó Vilmos lemondtak frakcióvezető-helyettesi tisztségükről. Ennek előzménye a szocialista párt hétvégi kongresszusa volt, ahol Mesterházy felkérte a két politikust, hogy mondjanak le és adjanak teret új arcoknak.

A pártelnök úgy véli: Szabó és Puch lemondásának elsődleges oka az, hogy nem akartak elindulni az MSZP tisztújításán. Szabó Vilmos a Táncsics Alapítvány vezetését fogja átvenni a továbbiakban, Puch László további szerepéről Mesterházy Attila nem ejtett szót. A párton belül az elnök nem lát kialakuló frontvonalat, hiszen mindenki megértette a közösség érdekeinek fontosságát - derült ki az Egyenes Beszédben.

Az MSZP elnökének kérésére Tóbiás József frakcióigazgató a helyén maradt, sőt: feladatai az általános helyettesi funkcióival egészülnek ki. Mesterházy szerint Tóbiás eddig a frakció működésének egyik pillére volt, ugyanakkor a megújuláshoz új szereplőkre, politikai tartalomra és szervezeti felépítésre is szükség van. A politikus az Atv-nek arról beszélt: másfél év alatt mintegy 450 embert képeztek ki kommunikációs és személyiségfejlesztő tréningeken, akik közül 80-100 leendő politikus akár komoly szerepeket is be tud tölteni.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. november 16. 07:09
Új átejtésekhez új figurák kellenek. Eszükbe sem jut, hogy először talán bocsánatot kellene kérni azokért a hazugságokért, rombolásért, lenyúlásokért, amit elkövettek. Az egész ország eladósításáért és a társadalom szétzilálásáért. Sőt, a 40 éves diktatúráért is. Egy érdekli őket, a hatalom visszaszerzése, de minden áron. Jó pénzért (a hatalomrajutást követő időre beigért milliárdokért) mindenre lehet ripacsot meg támogatót találni. Fognak.
bookmark
2011. november 16. 00:22
Aszongya:"A pártelnök szerint az MSZP-nek jelenleg új arcokra, új politikai tartalomra, és új felépítésre van szüksége. " Szerintem meg szuksege lenne uj nevre, uj vezetesre uj tagsagra uj szavazobazisra Ez viszont azt is jelentene, hogy teljesen mas partrol lenne szo.
őshonos
2011. november 15. 22:44
A legszebb Lendvai nyilatkozata:az újaknak,okosabbnak,tehetségesebbnek,és szellemesebbeknek kell lenniük.Mert ő okos,tehetséges szellemes volt?Tragédia volt végig hallgatni azt a rengeteg hülyeséget amit a Gyárfás féle reggeli műsorban mondott.Na,és Kovács Laci bácsi a 23 millió románnal?Undorító banda az egész.
Vizigót
2011. november 15. 22:41
Arcbőr kellene inkább Attila, ez a mostani eléggé viseltes már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!