Mesterházy marad a frakció élén

2011. november 16. 08:16

Harangozó Tamás, Lukács Zoltán és Józsa István lehetnek az MSZP képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettesei – írja a Népszava. Puch László lemond nem indul ezen tisztsége megújításáért, ám pártigazgatói pozícióját megtartja. Az elnökhelyettesi posztért ringbe szállhat Botka László.

2011. november 16. 08:16

A jövőben is Mesterházy Attila vezetheti az MSZP-frakciót, általános helyettese pedig Tóbiás József lesz – írja a Népszava. Várhatóan Harangozó Tamás, Lukács Zoltán, illetve Józsa István díjazás nélküli frakcióvezető-helyettesek lesznek, Hiller István, Kiss Péter, Kovács László, Lamperth Mónika és Szekeres Imre továbbra is a szakpolitikai kabinet élén marad. Puch László és Szabó Vilmos nem indulnak frakcióvezető-helyettesi tisztük megújításáért. Előbbi azonban megtartja pártigazgatói pozícióját, utóbbi pedig Gyurcsány Ferencet váltja majd a Táncsics Alapítvány élén. A szocialisták hétfői frakcióülésükön döntenek a tisztségekről.

Az elnökhelyettesi posztért a Népszava szerint Botka László, Szeged polgármestere is elindul majd. Botka korábban arról beszélt, a siker kulcsát elsősorban a lelkes fiatalok és a nagy tapasztalattal rendelkező, idős politikusok közötti egyensúly megteremtése jelentheti, és kiemelte, hogy nincs generációs harc az MSZP-ben.

Molnár Csaba a lapnak elmondta, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló képviselők áprilisig frakcióként dolgoznak. Hetente üléseznek majd, álláspontjukat egyeztetik, és függetlenként is együtt szavaznak majd. Molnár közölte, ezen a héten áprilisi hatállyal ismét beadják a képviselőcsoport létezéséről szóló tájékoztatót Kövér László házelnöknek.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. november 17. 10:10
Nekem csak azt magyarázza meg valaki, hogyan került a Kossuth-címer a kommunisták szószékére és hajtókájára. Kórozs Lajcsi elvtárs pl. nem kap epeömlést a hajtókáján díszelgő Kossuth-címertől?
Hontalan
2011. november 16. 14:18
Már úgy izgultam, hogy a szegedi sutyerák állás nélkül marad!
hátakkor
2011. november 16. 10:10
a mega-megújulásban a vörös szegfűt is cseréljétek le valami zöldebbre, hátha vkinek nem tűnik fel, hogy ugyanazok vagytok! Puch hátrább lép, de a piszkos pénze azért kéne, Atti?
cutcopy
2011. november 16. 09:47
Ezek után csak kellemes Thürmer Gyula sorsot kívánok Mesterházynak..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!