Autópályákat is lezárna a Liga

2011. november 14. 17:27

Folytatják az útlezárásokat, és azokra a kritikus pontokra tervezik, ahol az áruszállítás bonyolódik – jelentette ki Gaskó István szakszervezeti vezető a Klubrádióban.

2011. november 14. 17:27

Gaskó István a Klubrádió Szolidaritás című műsorában elmondta: a Liga Szakszervezetek folytatják a félpályás útlezárásokat, mert a kormány „a füle botját sem mozdította eddigi tiltakozásaikra”. Folytatólagosan demonstrálnának, de még nem tudják, hogy negyven napnál rövidebb vagy hosszabb ideig.

A szakszervezeti vezető arról is beszélt, hogy az útlezárásokat azokra a „kritikus pontokra” tervezik, ahol az áruszállítás bonyolódik. Példaként az M0-ás, M1-es, M5-ös autópályákat említette. Szerinte ezek lezárása akár kétmilliárd forintos kárt is okozhat naponta az országnak. Gaskó leszögezte, hogy nem akarnak kárt okozni, de azt szeretnék, ha a kabinet „ráébredne” arra, hogy amit kérnek az az EU-s és a ILO-s (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) szabályoknak való megfelelést jelenti és nem okoz hátrányt sem a gazdaságnak, sem a kabinetnek – jelentette ki a Klubrádióban Gaskó.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2011. november 15. 07:39
Egy nagy csapat dugóban ragadt török kamionossal ezt ki fogja közölni?
gyumadar
2011. november 15. 07:38
... az anyjukat zárják le, menjenek ki a nagyrétre és ott óbégassanak az utazókat pedig hagyják békén...
balbako_
2011. november 14. 18:51
Csak annyit kéne tenni Gaskó éves jövedelmét leközölni az elmúlt 5 évben. Két hülye nem lenne aki mellette kiáll. Aztán nem a nyuszi viszi a puskát indokolatlan kárt nem okozhatnak ez nem fér a sztrájkjogba.
L066H
2011. november 14. 18:01
Lassan ideje lenne kinyomozni hány millát tett zsebre gaskó alkalmanként, amikor lefújt egy-egy vasutassztrájkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!