Tényleg jön a kiterjesztett chipsadó

2011. október 09. 16:56

Ezentúl a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kivetik - erősítette meg a vidékfejlesztési miniszter. Átlagosan 25 százalékkal növelnék azoknak a termékeknek az adóját, amelyekre már idén kivetették a chipsadót.

2011. október 09. 16:56
Kiterjesztené a népegészségügyi termékadót a Vidékfejlesztési Minisztérium - erősítette meg Fazekas Sándor tárcavezető a Hír Televíziónak. Így a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kivetnék a chipsadót.
 
Átlagosan 25 százalékkal növelnék azoknak a termékeknek a közterhét, amelyekre már idén kivetették a népegészségügyi termékadót. Januártól az ízesített sörök és az alkoholos frissítők után literenként 35, illetve 100 forint, a kávénál pedig kilónként 250 forint lenne a termékadó. A kormány korábban 20 milliárd forint adóbevételt várt az intézkedéstől, de a jövő évi költségvetés tervezetében már 30 milliárddal számolnak. 
 
Fazekas Sándor kifejtette: „a legfontosabb a mostani felvetésből a vidékfejlesztési tárca részéről is kiemelt területek közül a lekvárok, illetve a lekvárutánzatok kérdése”. „Ha rajtam múlik, akkor ezeknek az adóztatását szorgalmazom, és azt, hogy legyen egyértelmű, hogy a lekvár gyümölcsből készül, és így a magyar gyümölcstermesztők, termelők részére egy új piaci lehetőség nyílik. Vannak olyan transzzsírok, amiket szintén elő kell venni, ezenkívül a színesített üdítőszerű kutyulmányokat szintén meg kell néznünk” - fogalmazott Fazekas.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. október 10. 20:59
Azért néhány ötletet még vehetnének a középkori adókból is (pl. kéményadó, tized, stb.). Bár a sóvámot kissé megváltozott formában már adaptálták.
Himalája
2011. október 10. 09:57
Adóterhek növelése. Mert másképp sosem jön el a Kánaán. Nem Hong-Kong-ban vagyunk ugyebár.
antala
2011. október 10. 08:27
Felesleges azon vitatkozni, hogy miből legyen a lekvár, meg hogy egészséges-e a pálinka, ugyanis nem erről szól a dolog. Adóbevételt kell produkálni, bárhonnan, aztán az odalökik az illetékes államtitkárt, hogy kanyarítson valami blablát az elvárt pénz köré. Hiányzik a pénz, szja-hoz nem nyúlunk. Így.
kukagyerek
2011. október 10. 08:21
Evolúció: Hamburgeradó > chipsadó > söradó > kiadó (egy birkahodály)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!